Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recepty z masti

Hliva na paprike

Hliva na paprike

Hlivu umyjeme a nakrájame na drobno. Na masti osmažíme nakrájanú cibuľu a hlivu. Zalejeme vodou. Pridáme rascu. Varíme asi 20…

Zakysankové pletenky

Zakysankové pletenky

Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto. Ak sa lepí, tak do neho pridávame múku. Ak je moc husté, pridávame vodu.…

Baraní pilav

Baraní pilav

Vykostené, umyté a osušené baranie pliecko sa nakrája na drobné kúsky. Nadrobno nakrájaná, očistená cibuľa sa opraží na masti dozlata,…

Bravčová roládka

Bravčová roládka

Bábovkovu formu poriadne vymastíme masťou. 5 plátkov mäsa poukladáme do formy tak, aby toli širšou časťou poukladané vedľa seba a…

Domáca cesnaková polievka

Domáca cesnaková polievka

Cesnak rozotrite so soľou, dajte do osolenej vody, pridajte rascu, na kocky nakrájané zemiaky, majorán, zázvor a masť. Polievka je…

Plnka do jaternice

Plnka do jaternice

Veľké krúpy preberieme, umyjeme a dáme do osolenej vody variť s kúskom masti. Tučné bravčové mäso zomelieme. Vyškvaríme ho a…

Tukové žemle

Tukové žemle

Z prísad vypracujeme hladké cesto, z ktorého hneď vytvarujeme žemle alebo pletenky a poukladáme na vymastený plech. Necháme 1 hodinu…

Zapekané hlivy

Zapekané hlivy

Na polovičnej dávke masti upražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájané hlivy, mletú rascu, soľ a podusíme. Podusené hlivy premiešame s…

Červená kapusta na víne

Červená kapusta na víne

Kapustu pokrájame na tenké rezančeky. Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme kapustu, premiešame a zakryté chvíľu dusíme. Pridáme ocot…