Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recepty z droždia

 1 2 > 
Celozrnné slimáky

Celozrnné slimáky

Mlieko, kvasnice, vajce, múku, soľ a cukor dáme do misky a rukou kvasíme asi 20 minút. Cesto musí byť vláčne…

Langoš

Langoš

Najprv si vypracujte cesto a dajte ho do chladničky na 2 hodiny. Potom cesto vyberte a rozťahujte ho na plochy…

Zakysankové pletenky

Zakysankové pletenky

Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto. Ak sa lepí, tak do neho pridávame múku. Ak je moc husté, pridávame vodu.…

Banánovo čokoladová torta

Banánovo čokoladová torta

Do misky dáme droždie, medovníkove cesto a múku. Zamiešame, dáme čokoládu a banány, cukor a maslo. Na 25minút necháme pod…

Cesnakovo-syrové rožteky

Cesnakovo-syrové rožteky

Zo všetkých ingrediencií vyvaľkáme hladké cesto. Potom necháme pol hodiny odpočinúť. Rozdelíme na šesť dielov, každý dieľ rozvaľkáme na koliesko…

Domáci zemiakový chlieb

Domáci zemiakový chlieb

Zemiaky uvaríme a romačkáme. Zarobíme si kvások. Kvasnice a lyžičku cukru dáme do teplého mlieka alebo vody. Necháme niekoľko minút…

Hubová pizza s brokolicou

Hubová pizza s brokolicou

Múku preosejte do misy, urobte jamku, do ktorej rozdrobte droždie. Pridáme asi 5 PL teplej vody a pripravte kvások. Do…

Langoše

Langoše

Zohrejeme mlieko na cca 38 stupňov C. Do mlieka dáme droždie, trošku pošľahať, 5 minút postáť, pridať preosiatu múku, olej,…

Vianočka z domácej pekárne

Vianočka z domácej pekárne

Do pekárničky dáme najskôr tekuté prísady a potom tie suché. Hrozienka môžeme namočiť v rume. Po zvukovom signále môžeme pridať…

Zemiakové šišky

Zemiakové šišky

Do vlažného mlieka dáme cukor, droždie a necháme vykysnúť. Zemiaky uvaríme, nastrúhame, pridáme múku, žĺtky, rum, štipku soli a kvások.…

 1 2 >