Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recepty z bobkového listu

 1 2 3 > 
Bouillabaisse

Bouillabaisse

Na rozpálenom oleji opražíme nakrájanú cibuľu, mrkvu, pór, nasekaný cesnak a fenikel. Pridáme rybiu hlavu a odrezky, bobkový list, tymian,…

Chilli con carne

Chilli con carne

Olej a prelisovaný cesnak zahrejeme a postupne na ňom opražíme na kocky nakrájané mäso. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, bobkový list,…

Kuracie stehienka na divoko

Kuracie stehienka na divoko

Stehná dôkladne umyjeme. Zdvihneme na nich kožu a dáme pod ňu bobkový lístok a zopár bobulí z každého z korení.…

Tekvicový prívarok

Tekvicový prívarok

Tekvicu nakrájame na malé kocky. Dáme ju variť do osolenej vody (voda musí byť po okraj tekvice) spolu s bobkovým…

Zemiaková polievka so slivkami

Zemiaková polievka so slivkami

Očistené a umyté zemiaky pokrájame na menšie kúsky a dáme variť do jemne osolenej vody. Pridáme nadrobno nasekané zelerové listy…

Fazuľková polievka na kyslo

Fazuľková polievka na kyslo

Do vody dáme variť pokrájané struky a na drobno pokrájané zemiaky spolu s korením, bobkovým listom. Varíme, kým zemiaky nezmäknú.…

Minestrone

Minestrone

Na oleji opražte cibuľu a cesnak asi 3 minúty. Pridajte vývar, rajčiny, mrkvu, cukinu, kel, bazalku, oregáno, cukor a bobkový…

Smotanová omáčka so zeleninou

Smotanová omáčka so zeleninou

Vo vode dáme uvariť očistenú mrkvu, petržlen a zeler. Pridáme nové korenie a bobkový list. Varíme asi 40 minút. Z…

Sviečková na smotane

Sviečková na smotane

Odležanú sviečkovicu odblaníme, prešpikujeme prúžkami údenej slaniny,osolíme, okoreníme mletým čiernym korením,opražíme v rozohriatom tuku zo všetkých strán a odložíme do…

Ľahké rizoto

Ľahké rizoto

Ryžu poriadne premyjeme v sitku. Mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle. Brokolicu umyjeme a opäť nastrúhame na hrubom strúhadle.…

 1 2 3 >