Zemiaky osupeme, dame varit do osolenej (aj s vegetou) vody. Tolko vody, aby bol vrch zemiakov zakryty. Varime 20 min,…
Očistené, umyté artičoky uvaríme v posolenej vode. Necháme obsušiť. 80 g masla rozpustíme, pridáme artičoky, predhrejeme a posypeme na zbytku…
Očistené surové zemiaky postrúhame a zmiešame s múkou, vajíčkami a so soľou. Časť cesta dáme na lopár a nožom hádžeme…
Baklažán pozdĺžne prekrojíme a vydlabeme časť dužiny (ponecháme hrúbku steny 1 cm). Dužinu pokrájame na kocky. Všetko osolíme a po…
Olúpané baklažány rozkrájame na dlhé pozdĺžne rezy a na oleji opečieme. Potom ich osolíme. Mäso pomelieme na mlynčeku. Na dno…
Baklažány olúpeme, nakrájame na pozdĺžne plátky a na oleji osmažíme. Ohňovzdornú misu vymastíme maslom a dáme do nej striedavo vrstvu…
Baklažány olúpte a pokrájajte na plátky. Z vajec múky a mlieka urobte liate cesto (ako na kvapkanie). Osoľte plátky baklažánu…
Príprava bešamelovej omáčky : Najskôr si pripravíme bledú zápražku, ktorú urobíme z masla a múky a po častiach do nej…
Pomleté mäsá zmiešame dokopy, pridáme 0,5 dcl oleja, sódu bikarbónu, čubricu, dokoreníme čiernym korením a najemno osolíme. Vytvoríme rezne, ktoré…
Rúru zohrejeme na 200°C. Na panvici rozpálime maslo. Pridáme pretlačený cesnak, špargľu nakrájanú na 4cm kúsky, mrkvu, cukinu, papriku a…