Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Prílohy - Dressingy a omáčky

 1 2 3 >  Last ›
"Holandská" omáčka

"Holandská" omáčka

Do hrnčeka naliať mlieko a vývar z kostí, pridať žĺty, maslo a nad parou šľahať až do zhustnutia. Do hustej…

Ananásová omáčka

Ananásová omáčka

Do panvice dáme smotanu, trochu ananásovej šťavy a krátko povaríme. Ananás opečieme na masle a pridáme k smotane.

Bezlepková horčica

Bezlepková horčica

Do hladka vyšľaháme sójovú múku, citrónová šťava, soľ a papriku. Zohrejeme za stáleho miešania, kým kaša nezhustne. Vychladnutú ju vlejeme…

Bešamelová omáčka

Bešamelová omáčka

30 g masla (asi 3 až 4 lyžice) rozpustíme, pridáme 3 až 4 lyžice hladkej múky a miešaním vytvoríme hladkú…

Brusnicová omáčka

Brusnicová omáčka

Z múky a oleja urobiť bešamel(zápražku), doliať mliekom, osoliť, ocukriť, krátko povariť, pridať brusnice bez šťavy, odstaviť premiešať ešte chvíľu.…

Cesnaková omáčka

Cesnaková omáčka

Pripravíme tmavšiu zápražku z masti a múky. Postupne pridávame postrúhanú cibuľu a rozotretý cesnak, poriadne opečieme, zalejeme mliekom, osolíme, osladíme…

Cesnaková omáčka na špagety

Cesnaková omáčka na špagety

Strúčiky cesnaku očistiť, rozotrieť a zamiešať do sl.smotany. Ochutiť bylink.soľou, podľa chuti pridať nasekanú petržl.vňať, príp.pažítku.

Cestíčko na obaľovanie 1

Cestíčko na obaľovanie 1

Múku, prášok do pečiva a soľ spoločne premiešame. Postupne pridávame do piva, až získame konzistenciu smotany. V cestíčku obaľujeme mäso…

Cestíčko na obaľovanie 2

Cestíčko na obaľovanie 2

Múku s práškom do pečiva a soľou zmiešame s minerálkou. Bielok vymiešame zvlásť, ale nie úplne do tuha a zľahka…

Chrenová omáčka bezlep.

Chrenová omáčka bezlep.

Z múky a masla pripraviť svetlú zápražku, zaliať vlažnou vodou(vývarom), poriadne povariť, osoliť ,pretrieť cez sito. Potom dochutiť cukrom, octom…

 1 2 3 >  Last ›