Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Koláče a dezerty - Ostatné

 < 1 2 3 4 > 
Medovníčky, ktoré rýchlo mäknú

Medovníčky, ktoré rýchlo mäknú

Vajíčka miešame s cukrom a medom asi 15 minút. V druhej miske si nachystáme múku, ktorú zmiešame s kypriacim práškom,…

Odpaľované cesto

Odpaľované cesto

Vodu, margarín a soľ privedieme do varu, potom nasypeme tenkým pra­mienkom preosiatu múku a za stáleho miešania na miernom ohni…

Opité želé

Opité želé

Želatínu namočíme do studenej vody. V menšom hrnci zohrejeme 50ml šumivého vína a podľa chuti v ňom rozpustíme cukor. Želatínu…

Palacinky a lá banán v čokoláde

Palacinky a lá banán v čokoláde

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, pridáme mlieko a vytvoríme toping. Mandle opečieme na suchej panvici. Banány prekrojíme pozdĺžne. Na palacinku…

Panettone

Panettone

Do nádoby s mliekom pridajte kavasnice. Po 5 minútach premiešajte, aby sa kvasnice rozpustili. Vo veľkej mise zmiešajte múku a…

Poleva na zdobenie medovníčkov

Poleva na zdobenie medovníčkov

Cukor preosejeme 3 krát. Pridáme bielok, šťavu a miešame veľmi dlho. Poleva musí byť pevná a neodpadávať z lyžice.

Rakovské švaľky

Rakovské švaľky

Viete prečo sa obyvatelia Rakovej nazývajú "švaľkari"? Pretože sa tam varia švaľky. Je to jedlo typické pre túto hornokysuckú obec…

Slivková nutela

Slivková nutela

Slivky umyte a vykôstkujte. Potom ich dajte do hrnca a varte 15 minút do zmäknutia. Vychladnuté slivky rozmixujte, pridajte cukor,…

Tiramisu

Tiramisu

Žĺtky miešame s cukrom a postupne pridávame mascarpone. Kávu zmiešame s rumom. Každú piškótu najskôr namočíme do kávy a potom…

Tukové žemle

Tukové žemle

Z prísad vypracujeme hladké cesto, z ktorého hneď vytvarujeme žemle alebo pletenky a poukladáme na vymastený plech. Necháme 1 hodinu…

 < 1 2 3 4 >