Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Vegetariánske jedlá - Ostatné

‹ First  < 2 3 4 5 6 > 
Paradajková polievka

Paradajková polievka

Z oleja a hladkej múky si spravíme zápražku. Popraženú zápražku rýchlo zalejeme studenou vodou. Samozrejme za stáleho miešania, aby sa…

Pesto

Pesto

Bazalku, oriešky, cesnak a olej rozmixujeme mixérom. Zmes dáme do misky a opatrne zamiešame parmezán. Ochutíme korením, soľou. Pesto dáme…

Plnená paprika s rajčinovou omáčkou (bez mäsa)

Plnená paprika s rajčinovou omáčkou (bez mäsa)

Ryžu si uvaríme spôsobom, ako sme zvyknutí (kto má rád sáčkovú, tak môže aj tú). Potom ju zmiešame s vajíčkom,…

Plnené medové rezy

Plnené medové rezy

Najskôr si spravíme plnku: Mlieko, žĺtka, cukor, vanilínový cukor a Zlatý klas spolu uvaríme. Keď krém vychladne primiešame doň maslo,…

Pohánka na cibuľke s lahôdkovým droždím

Pohánka na cibuľke s lahôdkovým droždím

Pór s cibuľou podusíme na oleji a zasypeme sušeným droždím. Pridáme dochucovadlá a zalejeme vodou. Pridáme pohánku a spolu podusíme…

Polenta so syrom

Polenta so syrom

Do väčšieho hrnca dáme variť vývar a pol litra vody. Privedieme do varu. Pridáme polentu a varíme 10 minút na…

Poľské vajcia

Poľské vajcia

Natvrdo uvarené vajíčka prekrojíme a položíme na tanierik. Osolíme chren a pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme asi hodinu uležať. Ušľaháme šľahačku…

Púpavovo-žihľavový šalát

Púpavovo-žihľavový šalát

Žihľavu poriadne umyjeme v studenej vode. Nakrájame na menšie kúsky spolu s púpavovými listami. Pridáme klíčky, posekané orechy, pokrájané reďkovky…

Rakovské švaľky

Rakovské švaľky

Viete prečo sa obyvatelia Rakovej nazývajú "švaľkari"? Pretože sa tam varia švaľky. Je to jedlo typické pre túto hornokysuckú obec…

Ratatouille

Ratatouille

Najprv nakrájame baklažán na kolieska, a kolieska z oboch strán jemne osolíme a necháme stáť na 10-15 minút. Robí sa…

‹ First  < 2 3 4 5 6 >