Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recept na: Zemiakový šalát s majonézou Iva – I.

Hodnotenie receptu:  



Ingrediencie:

  • 2kg-3kg šalátových zemiakov (stredné)
  • 400g-500g majonézy
  • 350g maďarskej zeleninovej zmesi s paprikou a kukuricou
  • 6-8ks strených kyslých uhoriek
  • 1ks strednej cibule (aj malá cibuľa podľa chuti)
  • 1ks surovej mrkvy
  • 5-6 polievkové lyžice cukru (podľa vlastnej chuti)
  • soľ
  • trocha vegety
  • mleté čierne korenie




Postup:

Umyjeme zemiaky a dáme ich do hrnca uvariť do mäkká (nie rozvariť),medzi tým,ako sa uvaria pripravíme si misu, v ktorej si šalát urobíme. Dáme si variť maďarskú zeleninovú zmes s paprikou a kukuricou do malého hrnca (nesolíme).Do mysy si postrúhame 1ks mrkvy, 1ks strednej cibule
porežeme na drobné kocky ,(alebo postrúhame),6-8ks stredne kyslých uhoriek narežeme na drobné kocky . Uvarenú maďarskú zeleninovú zmes precedíme cez sitko a uložíme si ju do menšej misky.
Ak sa zemiaky uvarili necháme ich v studenej vode postať a vychladiť. Potom ich ošúpeme a na drobno pokrájame a pridáme do misy, kde máme pripravené všetky zmesi. Pridáme celú majonézu, trocha vegety a mletého čierneho korenia, trochu osolíme a dáme 5-6 polievkových lyžíc cukru (podľa vlastnej chuti) a nakoniec vysypeme zeleninovú zmes,ktorú sme mali odloženú v menšej miske.Dôležitá je voda, ktorá sa pridáva (iba jedna majonézová prázdna fľaška,ktorú sme vysypali do šalátu) sa vyleje na celú zmes. Potom sa všetko spolu dôkladne premieša a ak je trošku hustý, tak pridáme trochu šťavy z kyslej uhorky, ktorá dodá dobrú chuť.
Hotový šalát necháme vychladnúť,trošku postať a potom uložiť do misy na uskladnenie.
Šalát podávame pri sviatočných príležitostiach, ktorý ozdobíme na pripravenej mise podľa vlastných predstáv aj s inými prílohami,ako sú šalát z kyslej červenej kapusty,alebo podla vlastného výberu spolu ako prílohu k rôznym vyprážaným mäsám.
Prajem dobrú chuť!

 



Zemiakový šalát  s majonézou Iva – I.

Čas prípravy:

60 minút


Náročnosť:

Stredná


Kuchyňa:

Slovenská


Vhodné pre:

žiadna skupina nebola vyznačená.


Recept pridal:

iva


Podobné recepty:

Nenašiel som žiadne podobné recepty.

Oblak ingrediencií
cibuľa, mrkva, zemiaky, majonéza




Komentujte náš recept

Chcete písať príspevky pod vlastným menom?

Zaregistrujte sa zdarma na našej stránke a získajte možnosť prispievať pod recepty vlastným menom, pridávať recepty, blogovať a písať na naše fórum vo vlastnom mene.



Ukážte sa na www.superrecepty.sk
Vaše užívateľské meno na superrecepty.sk:


Obsah prispevku:


Antispam pole:
(napiste cislo 100 slovom)






Komentáre k receptu