Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recept na: Zapekaný karfiol

Hodnotenie receptu:  



Ingrediencie:

  • 900 g zemiakov
  • 2 zelené cibuľky 2 lyžice oleja
  • soľ
  • 600 g karfiolu 1 šálka jemných ovsených vločiek 60 g kapie
  • 1,5 až 2 dl sójového mlieka
  • sójový nálev alebo šálka sojanézy
  • pol hrsti petržlenovej vňate
  • jemné ovsené vločky na vysypanie plechu




Postup:

Očistené zemiaky osolíme a uvaríme domäkka. Pridáme sójové mlieko a urobíme z nich zemiakovú kašu. Zamiešame do nej na oleji podusenú cibuľku a ovsené vločky. Menšie ružičky karfiolu osolíme a naparíme takmer domäkka. Plech vymastíme olejom, vysypeme ovsenými vločkami, rovnomerne rozložíme zemiakovú kašu a poukladáme na ňu naparené ružičky karfiolu. Posypeme na kocky pokrájanou paprikou a pokvapkáme nálevom. Pečieme asi 20 minút pri 170 až 180 stupňoch. Po upečení posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou. Podávame ako ľahkú večeru so zeleninovým obložením.

 



Zapekaný karfiol

Čas prípravy:

45 minút


Náročnosť:

Stredná


Kuchyňa:

Iná


Vhodné pre:

  • Bez laktózy
  • Bez lepku
  • Vegán
  • Vegetarián


Recept pridal:

anonym


Podobné recepty:

Nenašiel som žiadne podobné recepty.

Oblak ingrediencií
sójové mlieko, soľ, zemiaky, zelená cibuľa, karfiol, sójový nálev, petržlenová vňať, olej, ovsené vločky




Komentujte náš recept

Chcete písať príspevky pod vlastným menom?

Zaregistrujte sa zdarma na našej stránke a získajte možnosť prispievať pod recepty vlastným menom, pridávať recepty, blogovať a písať na naše fórum vo vlastnom mene.



Ukážte sa na www.superrecepty.sk
Vaše užívateľské meno na superrecepty.sk:


Obsah prispevku:


Antispam pole:
(napiste cislo 100 slovom)






Komentáre k receptu