Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recept na: Zapečená šunková pena

Hodnotenie receptu:  



Ingrediencie:

  • 200g chudej šunky 1 ½ šálky hustej bešamelovej omáčky ¼ kg špenátu alebo inej zeleniny 3 vajcia 50g masla 50g ementálu trocha sladkej smotany niekoľko kvapiek červeného bretónu soľ mleté čierne korenie
  • Na bešamelovú omáčku potrebujeme : 50g masla 1 plná lyžica hladkej múky ½ menšej cibule soľ bobkový list mleté čierne korenie cca ½ l mlieka




Postup:

Príprava bešamelovej omáčky : Najskôr si pripravíme bledú zápražku, ktorú urobíme z masla a múky a po častiach do nej vmiešame mlieko, ktoré musí byť studené. Pridáme i cibuľu, ktorú pokrájame, soľ, koreniny a varíme približne 20 minút. Nakoniec omáčku precedíme. Dobre premiešame a to šálku vlažnej bešamelovej omáčky, žĺtky, šunku, ktorú sme zomleli, smotanu, niekoľko kvapiek bretónu a zľahka do danej zmesi vmiešame tuhý sneh, ktorý sme vyšľahali z bielok. Potom túto zmes vylejeme do formy, ktorú sme vymastili maslom a pečieme 45 minút. Ak sa nám už pena upiekla, tak ju vyklopíme na plochú ohňovzdornú misu vyloženú celými lístkami špenátu, ktorý sme uvarili. Nakoniec všetko ešte zalejeme zvyšnou bešamelovou omáčkou, ktorú sme zmiešali s postrúhaným syrom a pečieme približne štvrť hodiny v horúcej rúre.

 



Zapečená šunková pena

Čas prípravy:

56 minút


Náročnosť:

Ťažká


Kuchyňa:

Iná


Vhodné pre:

  • Vegetarián


Recept pridal:

anonym


Podobné recepty:

Nenašiel som žiadne podobné recepty.

Oblak ingrediencií




Komentujte náš recept

Chcete písať príspevky pod vlastným menom?

Zaregistrujte sa zdarma na našej stránke a získajte možnosť prispievať pod recepty vlastným menom, pridávať recepty, blogovať a písať na naše fórum vo vlastnom mene.



Ukážte sa na www.superrecepty.sk
Vaše užívateľské meno na superrecepty.sk:


Obsah prispevku:


Antispam pole:
(napiste cislo 100 slovom)






Komentáre k receptu