Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recept na: Zamatový-čokoládový puding

Hodnotenie receptu:  



Ingrediencie:

  • 100 g horkej čokolády
  • 500 ml sladkej smotany
  • 1/2 šálky cukru
  • 1/4 šálky kakaa
  • 3 PL kukuričného škrobu
  • štipka soli
  • 1 PL likéru (Baileys Frangelico alebo Grand Marnier)
  • 2 ČL vanilkovej príchute
  • šľahačka na ozdobenie




Postup:

Čokoládu nasekajte na drobno. 400 ml mlieka vylejte do hrnca a priveďte skoro k varu. Medzitým v zbytku mlieka rozmiešajte cukor, kakao, škrob a soľ do hladka. Zmes vmiešajte do mieka a poriadne rozmiešajte. Za neustáleho miešania varte do zhustnutia. Znížte teplotu, ak sa puding pripaľuje. Nakoniec pridajte čokoládu a miešajte, kým sa nerozpustí. Rozdeľte do misiek a nechajte vychladnúť , prípadne servírujte studené. Pred servírovaním ozdobte šľahačkou.

 



Zamatový-čokoládový puding

Čas prípravy:

15 minút


Náročnosť:

Jednoduchá


Kuchyňa:

Iná


Vhodné pre:

žiadna skupina nebola vyznačená.


Recept pridal:

anonym


Podobné recepty:

Nenašiel som žiadne podobné recepty.

Oblak ingrediencií




Komentujte náš recept

Chcete písať príspevky pod vlastným menom?

Zaregistrujte sa zdarma na našej stránke a získajte možnosť prispievať pod recepty vlastným menom, pridávať recepty, blogovať a písať na naše fórum vo vlastnom mene.



Ukážte sa na www.superrecepty.sk
Vaše užívateľské meno na superrecepty.sk:


Obsah prispevku:


Antispam pole:
(napiste cislo 100 slovom)






Komentáre k receptu