Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recept na: Zákusok Kinder Pingui

Hodnotenie receptu:  



Ingrediencie:

Cesto:
  • 6 vajec
  • 6 PL kryštálového cukru
  • 6 PL teplej vody
  • 6 PL hladkej múky
  • 2 PL horkého kakaa
  • 1 balíček kypriaceho prášku
Šľahačka:
  • 5 dl šľahačky
  • 1 balíček cukrárenskej želatíny
  • 1 PL tekutého medu
Krém:
  • 15 dkg čokolády na varenie
  • 10 dkg margarínu
  • 1 PL vody
  • 2 PL oleja
Poleva:
  • 20 dkg čokolády na varenie
  • 10 dkg margarínu
  • 3 PL oleja
  • 1 PL vody
  • 1 PL práškového cukru




Postup:

Žĺtka s cukrom vymiešame do penista. Pomaly primiešame vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pomaly primiešame kakao.
Pridáme tuhý sneh z bielkov. Vymastíme si dva plechy a pečieme dva pláty pri 200°C.

Prísady na šľahačku rozdelíme na 2 časti. Polovicu želatíny namočíme do cca 3 PL vody, necháme asi 5 min nabobtnať a pomaličky na slabom ohni zohrejeme. Vyšľaháme šľahačku a pomaly pridáme roztopenú želatínu a prilejeme rozpustený med. Vyšľaháme tuhú šľahačku, ktorú nanesieme upečený na plát cesta a vložíme na cca 30 min do chladničky.

Medzitým si pripravíme čokoládový krém. Nad parou rozpustíme čokoládu a keď je rozpustená, pridáme margarín a olej a dobre spolu premiešame, aby bola vláčna. Keď trošku vychladne, nanesieme na šľahačkový krém a znovu vložíme do chladu.

Keď je čokoláda mierne stuhnutá, vyšľaháme druhú polovicu šľahačky s medom a želatínou,nanesieme na čokoládu a prikryjeme druhým plátom.

Polejeme polevou a necháme stuhnúť.

 



Zákusok Kinder Pingui

Čas prípravy:

120 minút


Náročnosť:

Ťažká


Kuchyňa:

Iná


Vhodné pre:

  • Vegetarián


Recept pridal:

anonym


Podobné recepty:

Nenašiel som žiadne podobné recepty.

Oblak ingrediencií
hladká múka, čokoláda, vajce




Komentujte náš recept

Chcete písať príspevky pod vlastným menom?

Zaregistrujte sa zdarma na našej stránke a získajte možnosť prispievať pod recepty vlastným menom, pridávať recepty, blogovať a písať na naše fórum vo vlastnom mene.



Ukážte sa na www.superrecepty.sk
Vaše užívateľské meno na superrecepty.sk:


Obsah prispevku:


Antispam pole:
(napiste cislo 100 slovom)






Komentáre k receptu

prispevok
Bol dobrý.
Bol dobrý.
napisal: anonym - [02.07.2011, 12:09:32]


prispevok
práve mi tuhne v…
práve mi tuhne v chladničke...robím ho už druhýkrát ,aj minule nám chutil, ale dnes som ho vylepšila-do šľahačky som dala 1 vanilkový cukor a želatínu som močila v mlieku...už sa neviem dočkať kedy ho ochutnáme-a nie som sama, deti sa každú chvíľu pýtajú či už je :O)
napisal: anonym - [01.10.2011, 18:15:04]


prispevok
z toho cesta mi…
z toho cesta mi vysli tie platy a su ako placky vobec neni su take nadychane ako na obrazku na jak velkom plechu sa maju piect?
napisal: anonym - [27.11.2011, 11:35:20]


prispevok
ten isty problem,mam ich…
ten isty problem,mam ich velmi tenke a splasnute -oba platy...na aky velky plech to ma ist/
napisal: anonym - [29.09.2012, 22:59:32]


prispevok
ja sa iba pridávam,…
ja sa iba pridávam, na veľký plech toto zaručene zákusok nie je, pretože mi vyšli úplne tenké pláty, dobre, že nie priesvitné, na veľký plech to bolo hrozne málo krému, či už šľahačkového alebo čokoládového, takže určite to pečte na nejaký miniplech
napisal: anonym - [17.11.2012, 18:42:37]


prispevok
kolacik sa da piect…
kolacik sa da piect aj na velkom plechu, len cesto nedame uplne od okraja po okraj a je v pohode dost vysoke. samozrejme nepecieme francuzsku kocku, ale kinder pingui zakusocek ;o) vyzera uzasne a uz sa tesim ked vychladne. mnam
napisal: anonym - [24.11.2012, 13:23:42]


prispevok
Ďakujem za recept,,je to…
Ďakujem za recept,,je to skvelý zákusok :)
napisal: anonym - [21.01.2013, 20:18:14]


prispevok
ja som upiekla korpus…
ja som upiekla korpus na jeden plech a prerezala napoli bolo to velmi chutne a dalo sa to spravit aj tak :)
napisal: anonym - [24.05.2013, 18:39:49]


prispevok
Baby a ako robíte…
Baby a ako robíte tú šľahačku, mne sa sekla, prosím o radu.
napisal: anonym - [06.10.2013, 18:11:33]


prispevok
podla mna to bude…
podla mna to bude dobre chutit neochutnala som to este lebo to iba teraz moja maminka robi
napisal: anonym - [05.12.2014, 17:39:37]