Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recept na: Viedenský rezeň

Hodnotenie receptu:  



Ingrediencie:

  • 4 rezne (teľacie
  • morčacie)
  • 2 vajcia
  • 30 g nastrúhaného syra 20 g masla
  • 1 citrón
  • 20 g oleja
  • 50 g hladkej múky
  • 100 g strúhanky na obaľovanie
  • mleté čierne korenie soľ
  • 1 kyslá smotana
  • 1 hlávka šalátu
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • trochu cukru
  • mleté čierne korenie
  • soľ




Postup:

Zo šalátu odstránime zvädnuté listy. Šalát rozoberieme na listy a umyjeme. Necháme odkvapkať. Kyslú smotanu zmiešame s citrónovou šťavou. Osolíme, okoreníme a pridáme štipku cukru. Mäso umyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme, okoreníme. Jemne nastrúhaný syr zmiešame so strúhankou. Rezne obalíme v múke, vajci a strúhanke. Na panvici zohrejeme maslo a olej, rezne opražíme z oboch strán dozlata. Šalátové listy roztrháme na menšie kúsky. Na tanier dáme rezne a ozdobíme ich kúskom citróna. Podávame s varenými zemiakmi s maslom a petržlenovou vňaťou. Šalát polejeme kyslou smotanou.

 



Viedenský rezeň

Čas prípravy:

50 minút


Náročnosť:

Stredná


Kuchyňa:

Iná


Vhodné pre:

žiadna skupina nebola vyznačená.


Recept pridal:

anonym


Podobné recepty:

Nenašiel som žiadne podobné recepty.

Oblak ingrediencií
hladká múka, morčacie mäso, olej, teľacie mäso, vajce, syr, cukor, strúhanka, citrónová šťava, mleté čierne korenie, soľ, hlávka šalátu, citrón, kyslá smotana




Komentujte náš recept

Chcete písať príspevky pod vlastným menom?

Zaregistrujte sa zdarma na našej stránke a získajte možnosť prispievať pod recepty vlastným menom, pridávať recepty, blogovať a písať na naše fórum vo vlastnom mene.



Ukážte sa na www.superrecepty.sk
Vaše užívateľské meno na superrecepty.sk:


Obsah prispevku:


Antispam pole:
(napiste cislo 100 slovom)






Komentáre k receptu

prispevok
recept je veľmi pekný,…
recept je veľmi pekný, ak však dáš do strúhanky parmezán, potom je to pôvodná Cotoletta milanese, ktrú priviezol do Viedne marshal Radetzky z Lombardie. do Viedenského rezňa sa parmezán nepridáva, Viedenský rezeň sa robí len z teľacieho mäsa a jeden tenušký rezeň váži 250 gramov.
napisal: anonym - [26.06.2015, 08:42:26]