Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recept na: Teplá pena zo pstruha

Hodnotenie receptu:  



Ingrediencie:

  • 400g surového mäsa zo pstruha pričom hmotnosť je už bez kože a kostí 2 bielky 4dl smotany soľ mleté čierne korenie cca 30g masla na vymastenie formy šálka benátskej omáčky k rybe
  • Na benátsku omáčku k rybe potrebujeme : 80g masla 1 lyžica hladkej múky 1 naberačka hovädzieho vývaru 1 naberačka vývaru z ryby hrsť surových špenátových listov soľ mleté čierne korenie




Postup:

Príprava benátskej omáčky k rybe : Najskôr si pripravíme bledú zápražku, ktorú urobíme z 30g masla, múky, ešte ju zriedime hovädzím a rybím vývarom a za stáleho miešania varíme, až kým nám omáčka nezhustne. Potom ju osolíme, okoreníme a po odstavení z ohňa do nej primiešame zvyšné kúsky masla. Ak je už omáčka úplne hladká, tak do nej primiešame špenátovú zeleň, ktorú pripravíme tak, že špenátové listy pomelieme na mlynčeku, silno ich vytlačíme v plátne nad hrncom a tento pretlak postavíme na oheň. Keď zovrie, tak ho precedíme cez gázu a ostane nám zelená kašička. Túto kašičku vmiešame do omáčky. Mäso z ryby pomelieme na mlynčeku a súčasne po lyžičkách pridávame taktiež neušľahané bielky, následne zľahka premiešame, aby sa bielky rovnomerne zmiešali s mäsom. Osolíme, okoreníme. Nakoniec túto zmes prelisujeme cez nerezové sito a uložíme do chladu, najlepšie blízko ľadu. Ak nám zmes už vychladla, tak do nej primiešavame v malých dávkach smotanu. Zmesou do dvoch tretín naplníme vencovitú pudingovú formu, ktorú sme poriadne vymastili maslom, priklopíme vekom a približne trištvrte hodiny varíme vo vodnom kúpeli. Stuhnutú zmes odstavíme, ale až po piatich minútach vyberieme formu z vodného kúpeľa, usušíme a puding vyklopíme na misu. Penu podávame s benátskou omáčkou.

 



Teplá pena zo pstruha

Čas prípravy:

56 minút


Náročnosť:

Majster šéfkuchár


Kuchyňa:

Juhoeurópska


Vhodné pre:

žiadna skupina nebola vyznačená.


Recept pridal:

anonym


Podobné recepty:

Nenašiel som žiadne podobné recepty.

Oblak ingrediencií




Komentujte náš recept

Chcete písať príspevky pod vlastným menom?

Zaregistrujte sa zdarma na našej stránke a získajte možnosť prispievať pod recepty vlastným menom, pridávať recepty, blogovať a písať na naše fórum vo vlastnom mene.



Ukážte sa na www.superrecepty.sk
Vaše užívateľské meno na superrecepty.sk:


Obsah prispevku:


Antispam pole:
(napiste cislo 100 slovom)






Komentáre k receptu