Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recept na: Svadobná torta BUTTERFLY

Hodnotenie receptu:  



Ingrediencie:

  • 12-14 vajec
  • 12-14 PL hladkej múky (ak pridávam kakao=nahradím 1-2 PL)
  • 12-14 PL kryštál.cukru.
  • Plnka:
  • 4 Zlaté klasy
  • 1 l mlieka
  • 350 g kryštál.cukru
  • 1 vanilínový cukor
  • 2 Hery
  • 100 g sekaných opražených orechov.
  • Marcipán:
  • sušené mlieko 14% (polotučné!!!)
  • práškový cukor
  • trocha vody
  • potravinárske farbivo




Postup:

Z bielkov ušľahať tuhý sneh, pridať kryšt.cukor, opäť dotuha vyšľahať. Zľahka vmiešať žĺtky, múku a kakao. Piecť vo vyhriatej rúre na 180°C. Pečiem vo forme iba z okrajom(bez spodku) podloženom na peč.papieri na plechu. Plnka: uvaríme puding z mlieka a cukru, vmiešaním Zlatých klasov a po odstavení, pri stálom premiešavaní prisypeme orechy. Po vychladnutí prešľaháme s pridaním Hery. Vychladený korpus prerezať na 3 diely (vodorovne), spodný a stredný potrieť džemom, plnkou a preložiť vrchným. Vrchný potrieť iba plnkou a celý korpus(taktiež boky)prekryť marcipánom. Marcipán si pripravíme dôkladným zmiesením okolo 1/1 balíka suš.mlieka a rovnakým množstvom prášk.cukru s pridaním minim.množstva vody (pridávať po KL). Odoberieme kúsok, pridáme farbivo a opäť dôkladne premodelovať hmotu. Bielu (väčšiu časť) vyvaľkáme na doske(okolo na hrúbku 2-2,5mm), minim.posypanej Zlatým klasom do tvaru obdĺžnika a navinieme na valec. Ten od jedného okraja pretiahneme a cesto z neho odvaľkáme na korpus. Po uložení hneď na korpuse upravíme do tvaru a odkrojíme pretŕčajúce okraje a boky. Z farebnej hmoty vyvaľkanej na hrúbku okolo 2mm vykrajujeme motýliky (príp.ľubovoľné vzory) a necháme trošku vysušiť. Pred uložením na tortu ich jemnučko pretrieme štetcom s olejom. Prilepiť ich štipkou plnky. Dekor dokončiť podľa fantázie.

 



Svadobná torta BUTTERFLY

Čas prípravy:

120 minút


Náročnosť:

Majster šéfkuchár


Kuchyňa:

Slovenská


Vhodné pre:

žiadna skupina nebola vyznačená.


Recept pridal:

anonym


Podobné recepty:

Nenašiel som žiadne podobné recepty.

Oblak ingrediencií




Komentujte náš recept

Chcete písať príspevky pod vlastným menom?

Zaregistrujte sa zdarma na našej stránke a získajte možnosť prispievať pod recepty vlastným menom, pridávať recepty, blogovať a písať na naše fórum vo vlastnom mene.



Ukážte sa na www.superrecepty.sk
Vaše užívateľské meno na superrecepty.sk:


Obsah prispevku:


Antispam pole:
(napiste cislo 100 slovom)






Komentáre k receptu