Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recept na: Šťuka v bielom

Hodnotenie receptu:  



Ingrediencie:

  • ¾ až 1kg šťuky
  • 200g masla
  • 2 poháre bieleho vína
  • 1 lyžica octu
  • 2 mrkvy
  • 2 cibule
  • 1 petržlen
  • 2 bobkové listy
  • štipka tymianu
  • soľ
  • celé ale aj mleté čierne korenie
  • ½ šálky posekanej cibule
  • petržlenová vňať




Postup:

Biele víno s vodou a octom, ktoré sme nechali zovrieť a ku ktorému sme pridali taktiež mrkvu, rozkrájanú cibuľu, 2 bobkové listy, tymian, celé čierne koreniny, soľ varíme najmenej 30 minút, následne precedíme a necháme vychladnúť. Šťuku, ktorú sme vložili do vaničky na mriežku na varenia rýb, zalejeme odvarom a to tak, aby v ňom bola celá ponorená. Prudko ju povaríme a po chvíľke ju zakryjeme, stíšime a varíme približne 30 minút. Zatiaľ si pripravíme omáčku a to tak, že do hrnca dáme pol šálky cibule, ktorú sme nakrájali jemne, pohár bieleho vína, soľ, koreniny a necháme variť. Potom nádobu vložíme do vodného kúpeľa a pridávame malé kúsky masla, pričom omáčku stále šľaháme. Omáčka sa nesmie zraziť a preto je dôležité, aby sme ju včas odstavili. Omáčka počas varenia zväčšuje objem a tiež musí byť trošku spenená. Ak sa nám ryba dovarila, tak ju necháme odkvapkať, položíme na misu a dozdobíme kúskami citróna a petržlenovou vňaťou. Omáčku podávame osobitne.

 



Šťuka v bielom

Čas prípravy:

56 minút


Náročnosť:

Ťažká


Kuchyňa:

Francúzska


Vhodné pre:

žiadna skupina nebola vyznačená.


Recept pridal:

anonym


Podobné recepty:

Nenašiel som žiadne podobné recepty.

Oblak ingrediencií




Komentujte náš recept

Chcete písať príspevky pod vlastným menom?

Zaregistrujte sa zdarma na našej stránke a získajte možnosť prispievať pod recepty vlastným menom, pridávať recepty, blogovať a písať na naše fórum vo vlastnom mene.



Ukážte sa na www.superrecepty.sk
Vaše užívateľské meno na superrecepty.sk:


Obsah prispevku:


Antispam pole:
(napiste cislo 100 slovom)






Komentáre k receptu