Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recept na: Špenátový prívarok

Hodnotenie receptu:  



Ingrediencie:

  • 1 balenie mrazeného špenátového pretlaku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 0.5l mlieka
  • 20g masla
  • 2PL hladkej múky
  • 2dl vody


Postup:

Mlieko nalejeme do hrnca a dáme na mierny oheň. Dáme doň zmrazenú kocku špenátu a počkáme, kým sa rozmrazí v teplom mlieku.

Keď sa rozmrazí, tak pridáme prelisovaný cesnak a miešame, kým sa zmes nezavarí.

Pripravíme zápražku. V menšom hrnci rozpustíme maslo a pridáme múku. Prudko opražíme asi 1 minútu a zalejeme studenou vodou. Metličkou ju rozmiešame, aby bola zmes hladká. Nalejeme do špenátu a zavaríme. Odstavíme zo sporáka.

Špenátový pretlak je už osolený, ale ak má niekto rád, môže si pridať viac soli. Podávame so zemiakmi a volským okom.

 





Špenátový prívarok

Čas prípravy:

20 minút


Náročnosť:

Veľmi jednoduchá


Kuchyňa:

Slovenská


Vhodné pre:

  • Vegetarián


Recept pridal:

kozliatko


Podobné recepty:

Nenašiel som žiadne podobné recepty.

Oblak ingrediencií
špenát, cesnak, mlieko, hladká múka, voda, maslo




Komentujte náš recept

Chcete písať príspevky pod vlastným menom?

Zaregistrujte sa zdarma na našej stránke a získajte možnosť prispievať pod recepty vlastným menom, pridávať recepty, blogovať a písať na naše fórum vo vlastnom mene.



Ukážte sa na www.superrecepty.sk
Vaše užívateľské meno na superrecepty.sk:


Obsah prispevku:


Antispam pole:
(napiste cislo 100 slovom)






Komentáre k receptu

prispevok
Sójové mlieko
Skúsila som namiesto klasického mlieka použiť sójové mlieko a bolo to úplne v pohode. Dobrá alternatíva pre tých, ktorí sú alergickí na mlieko alebo majú intoleranciu voči laktóze :) Teda ak vynecháme aj tú štipku masla :)
napisal: anonym - [13.04.2010, 14:25:28]