Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recept na: Šči z kyslej kapusty

Hodnotenie receptu:  



Ingrediencie:

  • ½ bravčovej hlavy
  • 500g kyslej kapusty
  • 80g mrkvy
  • 20g petržlenu
  • 100g cibule
  • 20g múky
  • 3 lyžice rajčiakového pretlaku
  • štipka cukru
  • 40g masla
  • bobkový list
  • čierne korenie
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • soľ
  • cibuľová vňať alebo pažítka




Postup:

Najprv pripravíme vývar, ktorý urobíme z bravčovej hlavy. Do hrnca dáme tuk, pridáme kapustu spoločne taktiež s kapustnou vodou, 2 lyžice rajčiakového pretlaku, cukor, trochu vývaru z mäsa, ešte podlejeme vodou a dusíme. Na masle si udusíme zeleninu, ktorú sme nakrájali na kocky, prilejeme zvyšok rajčiakového pretlaku a toto všetko pridáme do kapusty. Zlejeme mäsovým vývarom a až do mäkka varíme. Nakoniec pridáme bobkový list, čierne koreniny, soľ a zahustíme zápražkou. Približne tak 10 minút varíme. Podávame s bravčovou hlavou, ktorú rozkrájame a napokon do taniera pridáme kyslú smotanu a cibuľovú vňať. Túto polievku môžeme pripraviť z hovädzieho , prípadne taktiež z baranieho mäsa.

 



Šči z kyslej kapusty

Čas prípravy:

56 minút


Náročnosť:

Stredná


Kuchyňa:

Ruská


Vhodné pre:

žiadna skupina nebola vyznačená.


Recept pridal:

anonym


Podobné recepty:

Nenašiel som žiadne podobné recepty.

Oblak ingrediencií




Komentujte náš recept

Chcete písať príspevky pod vlastným menom?

Zaregistrujte sa zdarma na našej stránke a získajte možnosť prispievať pod recepty vlastným menom, pridávať recepty, blogovať a písať na naše fórum vo vlastnom mene.



Ukážte sa na www.superrecepty.sk
Vaše užívateľské meno na superrecepty.sk:


Obsah prispevku:


Antispam pole:
(napiste cislo 100 slovom)






Komentáre k receptu