Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recept na: Sacherova torta

Hodnotenie receptu:  



Ingrediencie:

  • 115g cokolady na varenie (kvalitna)
  • 125g masla
  • 6 vajicok - oddelene
  • 125g pras. cukru
  • 250g hladkej muky
  • 300g pras. cukru
  • stvrt - polovica salky vody
  • 185g nasekanej cokolady
  • 200 g marhulovy dzem




Postup:

Vo vodnom kupeli rozpustime cokoladu. Zmiesame s maslom a cukrom(50g). Dalej pridame zltka a miesame. V cistej miske vyslahame bielka s cukrom (125g) do tuha. obe zmesy zmiesame a pridame muku. Vylejeme do vymastenej formy na pecenie a dame piect na 55 minut pri teplote 180C. Necháme vychladnúť. Orezeme nozom okraje, korpus vyberieme a polozime napr. na drevennu dosku prikrytu papierom na pecenie ( je to prakticke ked budeme tortu polievat cokoladou ktora bude ztekat). Marhulovy dzem dame ohriat aby bol jemnej konzistencie, korpus rozdelime na dve polovice a do stredu dame dzem(nie vsetok).Vrch korpusu taktiez odrezeme dorovna. Boky aj vrch jemnucko potreme zvyskom dzemu - poleva bude leskla a hladka. Vo vodnom kupeli dame rozpustit cokoladu na polevu, pridame vodu a cukor, miesame kym sa vsetko nerozpusti, precedime cez sitko do nadoby a nalejeme na tortu. nozom uhladzujeme. cokoladou netreba setrit.

 



Sacherova torta

Čas prípravy:

140 minút


Náročnosť:

Majster šéfkuchár


Kuchyňa:

Iná


Vhodné pre:

  • Vegetarián


Recept pridal:

anonym


Podobné recepty:

Nenašiel som žiadne podobné recepty.

Oblak ingrediencií
varová čokoláda, maslo, práškový cukor, voda, vajce, marhuľový džem, hladká múka




Komentujte náš recept

Chcete písať príspevky pod vlastným menom?

Zaregistrujte sa zdarma na našej stránke a získajte možnosť prispievať pod recepty vlastným menom, pridávať recepty, blogovať a písať na naše fórum vo vlastnom mene.



Ukážte sa na www.superrecepty.sk
Vaše užívateľské meno na superrecepty.sk:


Obsah prispevku:


Antispam pole:
(napiste cislo 100 slovom)






Komentáre k receptu

prispevok
pre anonyma
ty -----,ved bielka sa nedajú šlahať s cukrom.si v živote nepiekol?
napisal: anonym - [18.04.2010, 14:59:14]


prispevok
bielky
Aj ked sa to mozno nezda, ale bielky s cukrom sa vyslahat daju, len to treba robit na vyssom stupni a dlhsie. Sneh je vsak omnoho kvalitnejsi. Ja som doteraz slahala bielky iba s krystalovym cukrom ale asi to pojde aj s praskovym.
napisal: anonym - [18.04.2010, 19:43:40]


prispevok
re: bielky
Dnes som robila sneh z bielkov a praskoveho cukru a vysiel velmi pekny. Odporucam robit v horucom vodnom kupeli. Keby som cukor dala az do hotoveho snehu, tak dlho sneh nevydrzi. Rozhodne to treba naraz slahat.
napisal: anonym - [11.05.2010, 19:05:10]