Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recept na: Rakovské švaľky

Hodnotenie receptu:  



Ingrediencie:

  • mlieko
  • hladká múka
  • voda
  • 1 vajíčko
  • 2 lyžičky masla
  • soľ




Postup:

Viete prečo sa obyvatelia Rakovej nazývajú "švaľkari"? Pretože sa tam varia švaľky. Je to jedlo typické pre túto hornokysuckú obec a my Vás naučíme ako si švaľky pripraviť. Postup je nasledovný.

Dajte si variť čistú vodu. Potom si vezmite hladkú múku, pridajte vajíčko a s vodou to zakvaste rukou.

Toto pomrvte na drobné mrvaničky a dajte ich na chvíľu zavariť do vody. Sceďte a zalejte mliekom. Prevarte s mliekom, až kým švaľky nenaberú objem, teda nenabobtnajú. Pridajte dve lyžičky masla, trochu soli a ešte trocha prevarte.

Po prevarení je jedlo hotové, podávajte teplé.

 



Rakovské švaľky

Čas prípravy:

50 minút


Náročnosť:

Stredná


Kuchyňa:

Slovenská


Vhodné pre:

  • Vegetarián


Recept pridal:

anonym


Podobné recepty:

Nenašiel som žiadne podobné recepty.

Oblak ingrediencií
mlieko, hladká múka, voda, maslo, vajce, soľ




Komentujte náš recept

Chcete písať príspevky pod vlastným menom?

Zaregistrujte sa zdarma na našej stránke a získajte možnosť prispievať pod recepty vlastným menom, pridávať recepty, blogovať a písať na naše fórum vo vlastnom mene.



Ukážte sa na www.superrecepty.sk
Vaše užívateľské meno na superrecepty.sk:


Obsah prispevku:


Antispam pole:
(napiste cislo 100 slovom)






Komentáre k receptu

prispevok
švaľky
Jééééj. Švaľky. Za toto veľké plus.
napisal: anonym - [13.11.2009, 12:35:02]