Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recept na: Punčová torta

Hodnotenie receptu:  



Ingrediencie:

  • 9 vajec
  • 9 PL kryštálového cukru
  • 9 PL hladkej múky
  • džem na potretie korpusu
  • 200 g kryštál.cukru
  • 2 dl vody
  • rum p.p.
  • citrónová šťava p.p.
  • potravinárske farbivo
  • punčová poleva (hotová v prášku)




Postup:

Dotuha vyšľahať 9 bielkov, pridať 9 PL kryšt.cukru a opäť dotuha vyšľahať. Jemne vmiešať 9 žĺtkov a 9 PL hl.múky. Dať piecť do vopred vyhriatej rúry na okolo 160°C-180°C na piškótu. Nechať zovrieť 2 dl vody s 200 g kr.cukru na sirup, odstaviť a premiešavať, pridať štipku potravin.farbiva (červené, oranžové) a po vychladnutí pridať trošku citrónovej sťavy a podľa vôle taktiež rumu. Vychladnutý korpus prerezať na 3 diely, aby stredný bol hrubší. Natrieť vnút.stranu vrchn.dielu džemom., položiť na ňu stredný diel a ten po kvapkách dôsledne popolievať sirupom. Potrieť džemom taktiež vnút.stranu spodného korpusu a položiť ho na stredný-našťavený sirupom. Zaťažiť to na niekoľko hodín ťažkou knihou, obrátiť a popolievať punčovou polevou. Pripravuje sa ľahko-podľa návodu a rýchlo tuhne na torte. Dať zachladiť do chladničky. Možno si povrch taktiež ľubovoľne dodekorovať (napr.čokoládovou polevou).

 



Punčová torta

Čas prípravy:

120 minút


Náročnosť:

Ťažká


Kuchyňa:

Slovenská


Vhodné pre:

žiadna skupina nebola vyznačená.


Recept pridal:

anonym


Podobné recepty:

Nenašiel som žiadne podobné recepty.

Oblak ingrediencií




Komentujte náš recept

Chcete písať príspevky pod vlastným menom?

Zaregistrujte sa zdarma na našej stránke a získajte možnosť prispievať pod recepty vlastným menom, pridávať recepty, blogovať a písať na naše fórum vo vlastnom mene.



Ukážte sa na www.superrecepty.sk
Vaše užívateľské meno na superrecepty.sk:


Obsah prispevku:


Antispam pole:
(napiste cislo 100 slovom)






Komentáre k receptu

prispevok
Idem ju vyskusat.
Idem ju vyskusat.
napisal: anonym - [24.04.2017, 15:47:57]