Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recept na: Provensálske kura

Hodnotenie receptu:  



Ingrediencie:

  • 1 kurča
  • 70 g oravskej údenej slaniny
  • 2 dl bieleho vína
  • 2 dl masoxového vývaru
  • 3 lyžice oleja 1 lyžica hladkej múky
  • 2 paradajky
  • tymian
  • bobkový list
  • celé čierne korenie
  • rozmarín
  • čerstvá petržlenová vňať




Postup:

Kurča rozporciujeme a osolíme. Každú porciu obalíme plátkami slaniny, omotáme niťou alebo slaninu pripevníme ihlicou. Takto upravené mäso poprášime hladkou múkou
a prudko opečieme na rozohriatom oleji. Podlejeme bielym vínom a masoxovým vývarom. Pridáme pokrájané paradajky, tymian, bobkový list, 2 až
3 zrnká čierneho korenia. Prikryté dusíme takmer domäkka asi hodinu. Potom pridáme čerstvý rozmarín a dusíme ešte 10 až
15 minút. Na tanieri môžeme posypať petržlenovou vňaťou.

 



Provensálske kura

Čas prípravy:

80 minút


Náročnosť:

Ťažká


Kuchyňa:

Francúzska


Vhodné pre:

  • Bez laktózy


Recept pridal:

anonym


Podobné recepty:

Nenašiel som žiadne podobné recepty.

Oblak ingrediencií
biele víno, masoxový vývar, paradajka, hladká múka, olej, tymian, bobkový list, celé čierne korenie, rozmarín, petržlenová vňať, slanina, kurča




Komentujte náš recept

Chcete písať príspevky pod vlastným menom?

Zaregistrujte sa zdarma na našej stránke a získajte možnosť prispievať pod recepty vlastným menom, pridávať recepty, blogovať a písať na naše fórum vo vlastnom mene.



Ukážte sa na www.superrecepty.sk
Vaše užívateľské meno na superrecepty.sk:


Obsah prispevku:


Antispam pole:
(napiste cislo 100 slovom)






Komentáre k receptu