Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recept na: Pečená fašírka

Hodnotenie receptu:  



Ingrediencie:

  • 600 g pomletého bravčového mäsa
  • 2 staršie rožky
  • 2 dcl mlieka
  • 2 vajcia
  • čierne mleté korenie
  • majoránka
  • soľ
  • 3 strúčiky cesnaku
  • strúhanka
  • 1 veľká mrkva
  • kyslé uhorky
  • 1 kyslá smotana
  • olej


Postup:

Rožky nakrájame a namočíme do mlieka. Necháme poriadne nasiaknuť.

Mäso dáme do misky. Primiešame nasiaknuté rožky. Ďalej pridáme prelisovaný cesnak, vajcia, ochutíme soľou, korením a majoránkou podľa toho, ako má každý rád. Primiešame asi 3 lyžice strúhanky. Vypracujeme lyžicou alebo rukou tuhú hmotu. Ak je hmota príliš riedka, pridávame po lyžiciach strúhanku.

Mrkvu predvaríme vo vode asi 10 minút.

Plech vymastíme olejom. Dáme naň polovicu hmoty a pritom ju tvarujeme asi do výslednej šírky fašírky. Do stredu po celej dĺžke rozmiestnime plátky kyslých uhoriek a potom plátky predvarenej mrkvy. Zakryjeme druhou polovicou hmoty. Môžeme trochu podliať olejom a dáme piecť do rúry na 200°C asi 45 minút. Potom fašírku odkryjeme a polejeme smotanou. Necháme dopiecť asi 10 minút.

Chutí výborne teplá aj studená.

 





Pečená fašírka

Čas prípravy:

80 minút


Náročnosť:

Stredná


Kuchyňa:

Slovenská


Vhodné pre:

žiadna skupina nebola vyznačená.


Recept pridal:

anonym


Podobné recepty:

Nenašiel som žiadne podobné recepty.

Oblak ingrediencií
bravčové mäso, rožok, mlieko, vajce, mleté čierne korenie, majoránka, soľ, cesnak, strúhanka, mrkva, kyslá uhorka, kyslá smotana, olej




Komentujte náš recept

Chcete písať príspevky pod vlastným menom?

Zaregistrujte sa zdarma na našej stránke a získajte možnosť prispievať pod recepty vlastným menom, pridávať recepty, blogovať a písať na naše fórum vo vlastnom mene.



Ukážte sa na www.superrecepty.sk
Vaše užívateľské meno na superrecepty.sk:


Obsah prispevku:


Antispam pole:
(napiste cislo 100 slovom)






Komentáre k receptu

prispevok
Ahoj. Fasirku mam velmy…
Ahoj. Fasirku mam velmy rad. Pouzil som tento recept s malymi zmenamy. Miesto uhoriek a mrkvy som dal klobasku a ked sa fasirka dopiekla, bola prasknuta, tak do tej praskliny som dal tu smotanu a nemam tolko prstov , kolko by som si chcel oblyzat.
napisal: anonym - [05.06.2011, 00:13:33]