Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recept na: Opekané pikantné šampňóny

Hodnotenie receptu:  



Ingrediencie:

  • čerstvé šampiňóna 250 g
  • paprika chilli/feferónka 1 ks
  • cesnak 1 veľký strúčik
  • citrónová šťava z 1/2 ks citróna
  • soľ podľa chuti
  • čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej olivový 3 PL
  • maslo čerstvé 60 g




Postup:

Na panvici rozohrejeme olej s maslo, opečieme na tuku na jemno pokrájanú chilli papriku,pridáme cesnak pokrájaný na plátky, opražíme len krátko, kým sa pekne rozvonia, pridáme očistené neolúpané hlavičky väčších šampiňónov, nožičky použijeme do iného jedla, napr. do polievky,hlavičky opečieme z oboch strán do peknej zlato - hnedej farby,prelejeme citrónovou šťavou, krátko spolu opražíme, preložíme na tanier, podlejeme maslovo - citrónovým výpekom, osolíme a okoreníme až na tanieriservírujeme s krajcom čerstvého domáceho chlebíka alebo s čerstvým pečivom, podávame so šalátom z rukoly.

 



Opekané pikantné šampňóny

Čas prípravy:

10 minút


Náročnosť:

Jednoduchá


Kuchyňa:

Talianska


Vhodné pre:

  • Vegetarián
  • Bez lepku
  • Bez laktózy


Recept pridal:

Konvalinka


Podobné recepty:

Nenašiel som žiadne podobné recepty.

Oblak ingrediencií




Komentujte náš recept

Chcete písať príspevky pod vlastným menom?

Zaregistrujte sa zdarma na našej stránke a získajte možnosť prispievať pod recepty vlastným menom, pridávať recepty, blogovať a písať na naše fórum vo vlastnom mene.



Ukážte sa na www.superrecepty.sk
Vaše užívateľské meno na superrecepty.sk:


Obsah prispevku:


Antispam pole:
(napiste cislo 100 slovom)






Komentáre k receptu

prispevok
vidim,ze ste vareche dali…
vidim,ze ste vareche dali zbohom,a udomacnila ste sa tu.
zelam vela napadov.
napisal: anonym - [06.07.2015, 17:53:21]


prispevok
Italska kuchyne to rozhodne…
Italska kuchyne to rozhodne neni, Italove zampiony pouzivaji malo, vetsinou do receptu prave francouzske kuchyne, kterou ovsem moc nemiluji, naopak
napisal: anonym - [08.07.2015, 09:39:37]


prispevok
Anonym, srdečne dakujem :-)))
Anonym, srdečne dakujem :-)))
napisal: Konvalinka - [19.09.2015, 13:22:42]


prispevok
Anonym, srdečne dakujem :-)))
Anonym, srdečne dakujem :-)))
napisal: Konvalinka - [19.09.2015, 13:23:14]


prispevok
mám viac receptov z…
mám viac receptov z talianskej kuchyne, kde sú šampiňómni. iste viac obľubujú porcini a hľuzovky
napisal: Konvalinka - [19.09.2015, 13:25:49]


prispevok
Anonymus, prepáčte chybu v…
Anonymus, prepáčte chybu v texte.
malo byť správne "śampiňóny"
dakujem za pochopenie
napisal: Konvalinka - [19.09.2015, 13:28:10]