Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recept na: Medailónky s brusnicami

Hodnotenie receptu:  



Ingrediencie:

  • 4 srnčie medailónky po 60 g
  • 1 PL oleja
  • 200 ml silného mäsového vývaru
  • 100 ml červeného vína
  • 1 bobkový list
  • 2 zrniečka borievky
  • 20 ml brandy
  • 1 PL brusníc
  • 2 PL kyslej smotany
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 100 g kuriatok
  • 100 g minimrkvičiek
  • 4 zelené cibuľky alebo 1 väčšiu cibuľu
  • 2 PL masla
  • mletý mušktátový oriešok
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • brusnice




Postup:

Červené víno, vývar, brandy, koreniny a brusnice dáme do väčšieho hrnca. Zohrejeme a zredukujeme na 1/3. Pridáme kyslú smotanu, prepasírujeme cez sitko, dochutíme soľou a mletým korením.
Kuriatka očistíme a podľa potreby nakrájame.
Mrkvu očistíme, jarnú cibuľku umyjeme, očistíme a pokrájame na 5 cm dlhé kúsky. Mrkvu spolu s cibuľkou orestujeme dosklovita, pridáme huby a pribižne 4 min za stáleho miešania opekáme.
Podľa potreby prilejeme vodu, ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
Srnčie medailóniky opekáme na rozpálenom oleji z oboch strán 3 až 4 min. Osolíme, okoreníme a stiahneme z ohňa. Mäso šikmo narežeme a na tanieri poukladáme na hubovo-zeleninovú zmes. Polejeme omáčkou a ozdobíme brusnicami.

 



Medailónky s brusnicami

Čas prípravy:

45 minút


Náročnosť:

Ťažká


Kuchyňa:

Slovenská


Vhodné pre:

žiadna skupina nebola vyznačená.


Recept pridal:

anonym


Podobné recepty:

Nenašiel som žiadne podobné recepty.

Oblak ingrediencií
cibuľa, bobkový list, srnčie mäso, kyslá smotana, huby - kuriatka, maslo, mäsový vývar, mrkva, brandy, červené víno, borievka, soľ, brusnice, olej




Komentujte náš recept

Chcete písať príspevky pod vlastným menom?

Zaregistrujte sa zdarma na našej stránke a získajte možnosť prispievať pod recepty vlastným menom, pridávať recepty, blogovať a písať na naše fórum vo vlastnom mene.



Ukážte sa na www.superrecepty.sk
Vaše užívateľské meno na superrecepty.sk:


Obsah prispevku:


Antispam pole:
(napiste cislo 100 slovom)






Komentáre k receptu