Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recept na: Lievance zo zemiakového cesta

Hodnotenie receptu:  



Ingrediencie:

  • 350g hrubej múky 200g uvarených zemiakov 1 PL práškového cukru 30 g droždia 1/2 ČL soli 2 PL rozpusteného masla 2 vajcia 450 ml mlieka olej na vyprážanie 100 g posekaných orechov a 50 g práškového cukru na posypanie.
  • Omáčka zo slivkového lekváru: 150 g slivkového lekváru 5 PL vody 1 PL rumu 1 ČL škorice




Postup:

Z polovice cukru, droždia a vlažného mlieka pripravíme kvások. K múke pridáme uvarené a jemne nastrúhané zemiaky, vykysnutý kvások, soľ, maslo, žĺtky a vypracujeme cesto. Do cesta napokon vmiešame tuhý sneh z bielkov. Medzitým si pripravíme omáčku zo slivkového lekváru. Do lekváru prilejeme vodu, rum a rozmiešame, pridáme škoricový cukor a prevaríme. Z vykysnutého cesta tvarujeme lievance a opečieme ich z obidvoch strán na rozpálenej a vymastenej panvici. Lievance polejeme omáčkou zo slivkového lekváru, posypeme orechami a práškovým cukrom.

 



Lievance zo zemiakového cesta

Čas prípravy:

60 minút


Náročnosť:

Jednoduchá


Kuchyňa:

Slovenská


Vhodné pre:

žiadna skupina nebola vyznačená.


Recept pridal:

anonym


Podobné recepty:

Nenašiel som žiadne podobné recepty.

Oblak ingrediencií




Komentujte náš recept

Chcete písať príspevky pod vlastným menom?

Zaregistrujte sa zdarma na našej stránke a získajte možnosť prispievať pod recepty vlastným menom, pridávať recepty, blogovať a písať na naše fórum vo vlastnom mene.



Ukážte sa na www.superrecepty.sk
Vaše užívateľské meno na superrecepty.sk:


Obsah prispevku:


Antispam pole:
(napiste cislo 100 slovom)






Komentáre k receptu