Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recept na: Kulaša

Hodnotenie receptu:  



Ingrediencie:

  • Zemiaky
  • hladká múka
  • mlieko
  • maslo
  • cibuľa (nemusí byť)




Postup:

Slovenské jedlo kulaša nájdete na Slovensku aj pod inými názvami ako napríklad podbíjanka alebo zemiaková fučka.

Olúpané zemiaky pokrájame na kocôčky a uvaríme v osolenej vode až do rozvarenia.

Potom ich scedíme, ale tak, aby v nich ešte trocha vody ostalo.

Zemiaky v hrnci dobre roztlačíme a po troche primiešavame hladkú múku. Dobre miešame, aby sa netvorili z múky hrčky. Kaša by mala byť dosť hustá a lepivá.

Potom ju podľa chuti doriedime vlažným mliekom a ešte dobre premiešame.

Ak máte radi cibuľu, tak si vrch môžte poliať dozlatova upraženou cibuľkou na masle. Dobrú chuť.

 



Kulaša

Čas prípravy:

50 minút


Náročnosť:

Jednoduchá


Kuchyňa:

Slovenská


Vhodné pre:

  • Vegetarián


Recept pridal:

anonym


Podobné recepty:

Nenašiel som žiadne podobné recepty.

Oblak ingrediencií
zemiaky, hladká múka, mlieko, maslo, cibuľa




Komentujte náš recept

Chcete písať príspevky pod vlastným menom?

Zaregistrujte sa zdarma na našej stránke a získajte možnosť prispievať pod recepty vlastným menom, pridávať recepty, blogovať a písať na naše fórum vo vlastnom mene.



Ukážte sa na www.superrecepty.sk
Vaše užívateľské meno na superrecepty.sk:


Obsah prispevku:


Antispam pole:
(napiste cislo 100 slovom)






Komentáre k receptu

prispevok
alebo sa da urobit…
alebo sa da urobit aj na sladko, pridat cukor a do misy narobit vrstvy fucky a tvarohu, moze sa poliat maslom. Toto jedlo poznam pod nazvom chamula.
napisal: anonym - [16.05.2011, 23:55:28]