Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recept na: Koložvárska kapusta

Hodnotenie receptu:  



Ingrediencie:

  • 3 hrnčeky kyslej kapusty
  • 1 cibuľa
  • 2 hrnčeky mletého bravčového mäsa
  • 1 hrnček ryže
  • mletá sladká paprika
  • mleté čierne korenie
  • rasca
  • soľ
  • 1 hrnček kyslej smotany
  • masť




Postup:

Cibuľu nakrájame na drobno a speníme ju na masti. Pridáme trochu mletej červenej papriky. Pridáme mäso, trochu rasce, čierneho korenia a chvíľku podusíme asi 5 minút.

V ďalšom hrnci si kapustu podlejeme vodou (pokiaľ v nej nie je jej vlastná šťava). Podusíme tiež asi 5 minút.

V poslednom hrnci si uvaríme ryžu, tak ako ju klasicky varievame.

Pekáč si poriadne vymastíme masťou. Najskôr uložíme vrstvu kapusty, potom ryže a napokon mäsa.(Niekto ryžu zmiešava s mäsom a to tvorí samostatnú strednú vrstvu.)Navrch dáme druhú vrstvu kapusty. Zalejeme kyslou smotanou. Osolíme a dáme piecť asi 45 minút. Najskôr pečieme zakryté, ale 10 minút pred koncom odkryjeme a zapečieme.

 



Koložvárska kapusta

Čas prípravy:

80 minút


Náročnosť:

Stredná


Kuchyňa:

Iná


Vhodné pre:

  • Bez lepku


Recept pridal:

anonym


Podobné recepty:

Nenašiel som žiadne podobné recepty.

Oblak ingrediencií
kyslá kapusta, bravčové mäso




Komentujte náš recept

Chcete písať príspevky pod vlastným menom?

Zaregistrujte sa zdarma na našej stránke a získajte možnosť prispievať pod recepty vlastným menom, pridávať recepty, blogovať a písať na naše fórum vo vlastnom mene.



Ukážte sa na www.superrecepty.sk
Vaše užívateľské meno na superrecepty.sk:


Obsah prispevku:


Antispam pole:
(napiste cislo 100 slovom)






Komentáre k receptu

prispevok
Existuje nespočetné množstvo hrnčekov.…
Existuje nespočetné množstvo hrnčekov.
Prečo neuvádzate miery v g (gramoch), ako je v civilizovaných krajinách zvykom?
Prečo sa vraciate k nepresným mieram z čias Vašich prapredkov?
Alebo ešte žijete v tej dobe?
napisal: anonym - [26.09.2015, 07:44:59]