Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recept na: Kapusta s mäsom na spôsob / ala Iva

Hodnotenie receptu:  



Ingrediencie:

  • 1½ kg bravčového bôčika
  • 1 kg kyslej kapusty zo sváčka alebo z konzervy
  • 2 kg zemiakov
  • 1 ks mrkvy
  • 1 celá cibuľa
  • 2 zúbky cesnaku
  • 1 ks čerstvej paradajky
  • vegeta
  • grilovane korenie
  • sójová omáčka polosladka
  • mletá červená sladká paprika
  • sušená petržlenová vňať
  • sušená zelenina
  • kmín
  • soľ
  • kryštálový cukor
  • ½ čerstvé maslo alebo rama
  • olivový olej - POMACE
  • kuchta
  • hrniec na kapustu alebo wok panvicu menšiu s pokrievkou (vo woku sa skôr uvarí)




Postup:

Umyjeme si mäso a narežeme na hrubšie plátky a necháme ho. Do kuchty nalejeme iba trochu olivového oleja, dáme narezanú cibuľu na hrubšie kúsky, a aj cesnaky a necháme ich speniť do sklo, potom pridáme bôčik narezaný na hrubšie plátky, ktoré sme si pripravili vopred, osolíme ho a necháme ho dusiť v odkrytej kuchte. Pomaly pridávame vegetu, sójovú omáčku polosladkú iba trocha, sušenú zeleninu, paradajku, ktorú porežeme na kúsky a dobré premiešame a zalejeme vodou nie iba na spodok, ale iba tesne pod vrch mäsa, lebo mäso pusti ešte svoju šťavu. Zakryjeme kuchtu a necháme dusiť asi tak 15 až 20 minút.
Medzi tým si umyjeme kyslú kapustu 1 až 2 krát, podľa svojej chuti, či chcete menej kyslú, alebo viac kyslú. Do hrnca, alebo do woku si dáme olivový oloj – POMACE, iba trochu, necháme ho zohriať, medzi tým si nastrúhame 1 ks mrkvy na drobno jednu polovicu a druhú na hrubšie kúsky, potom mrkvu vysypeme do hrnca, alebo woku (pozor na prskanie oleja), necháme mrkvu trošku predinstovať a tak vložíme do hrnca, alebo woku kyslú umytú kapustu. Pridáme soľ, grilované korenie a vegetu iba trochu, sušenú petržlenovú vňať a zalejeme vodou iba trochu. Prikryjeme pokrievkou a sem tam premiešávame, až sa celkom udinstuje do mäkka. Pred koncom nasypeme do kapusty kryštálový cukor podľa chuti (či máte radi sladšiu, alebo kyslú), ale má mať chuť doslova sladkokyslú, vtedy je dobrá. Zoberieme zemiaky, ošúpeme ich, pokrájame na drobné kocky a dáme ich variť do hrnca s vodou. Osolíme ich, pridáme
knín a sušenú petržlenovú vňať. Ak su zemiaky uvarené precedíme a pretlačíme ich, potom pridame ½ čerstvého masla, alebo rámy a dobré premiešame. Potom si pripravíme taniere a všetko pekne naporcirujeme.
Prajem dobrú chuť!
Iva

 



Kapusta s mäsom na spôsob / ala Iva

Čas prípravy:

60 minút


Náročnosť:

Stredná


Kuchyňa:

Slovenská


Vhodné pre:

žiadna skupina nebola vyznačená.


Recept pridal:

iva


Podobné recepty:

Nenašiel som žiadne podobné recepty.

Oblak ingrediencií
bravčové mäso, kyslá kapusta, mrkva, paradajka, bravčový bôčik




Komentujte náš recept

Chcete písať príspevky pod vlastným menom?

Zaregistrujte sa zdarma na našej stránke a získajte možnosť prispievať pod recepty vlastným menom, pridávať recepty, blogovať a písať na naše fórum vo vlastnom mene.



Ukážte sa na www.superrecepty.sk
Vaše užívateľské meno na superrecepty.sk:


Obsah prispevku:


Antispam pole:
(napiste cislo 100 slovom)






Komentáre k receptu