Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recept na: Kapor po židovsky

Hodnotenie receptu:  



Ingrediencie:

  • 800 až 1kg kapra
  • cca 50g čo najbledších hrozienok
  • ⅛ l svetlého piva
  • 2 veľké cibule
  • 1 plná lyžica masla
  • 3 až 4 klinčeky
  • 4 zrnká čierneho korenia
  • ½ lyžičky postrúhanej citrónovej kôry
  • 1 ½ lyžice osempercentného octu
  • soľ




Postup:

Na roztopenom masle podusíme do sklovita cibuľu, ktorú sme pokrájali na kocky, prilejeme pivo, 3 lyžice vývaru z korenia, privedieme do varu a vložíme kapra, ktorého sme najskôr očistili, vypitvali, opláchli, odrezali hlavu, priečne pokrájali na približne 2 prsty široké kúsky, ešte osolili a pokvapkali octom a varíme 15 až 20 minút zakryté na slabom stupni. Ak je už ryba hotová, tak ju vyberieme. Omáčku necháme zhustnúť a následne do nej pridáme hrozienka, ktoré sme najskôr opláchli i postrúhanú citrónovú kôru. Do danej už hotovej omáčky vložíme rybu a ešte raz predhrejeme.

 



Kapor po židovsky

Čas prípravy:

56 minút


Náročnosť:

Jednoduchá


Kuchyňa:

Iná


Vhodné pre:

žiadna skupina nebola vyznačená.


Recept pridal:

anonym


Podobné recepty:

Nenašiel som žiadne podobné recepty.

Oblak ingrediencií




Komentujte náš recept

Chcete písať príspevky pod vlastným menom?

Zaregistrujte sa zdarma na našej stránke a získajte možnosť prispievať pod recepty vlastným menom, pridávať recepty, blogovať a písať na naše fórum vo vlastnom mene.



Ukážte sa na www.superrecepty.sk
Vaše užívateľské meno na superrecepty.sk:


Obsah prispevku:


Antispam pole:
(napiste cislo 100 slovom)






Komentáre k receptu