Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recept na: Jahodová torta

Hodnotenie receptu:  



Ingrediencie:

  • Na tortový korpus:
  • 250 g čokoládových maslových sušienok
  • 90 g masla.
  • Na náplň:
  • 50 ml vody
  • 1 sačok želatiny
  • 500 g mäkkeho tvarohu
  • 80 ml citrónovej šťavy
  • 250 g čerstvých jahôd (prípadne malin či iného čerstvého ovocia)
  • 100 g práškového cukru
  • 250 ml smotany na šlahánie
  • 2 PL práškového cukru.
  • Na ozdobu:
  • 200 ml šlahačky
  • bielu a tmavu čokoládu
  • pár pekných zrelých jahôd




Postup:

Sušienky rozdrvte v mixéri , prípadne v mikroténovom sáčku pomocou valčeka a najemno dreň zmiešajte mäkkým maslom. Vnútro kruhovej tortovej formy o priemere 24 cm potiahnete alobalom a zmes natlačte na vnútorná stenu formy. Horný okraj po obvode zarovnajte a v chladničke nechajte všetko približne 1/2 hodinu. stuhnúť. V troške vody nechajte napučať želatínu, približne po 10 minútach ju buď na platni, , prípadne v mikrovlnke zohrejte a rozpustite (nesmie sa variť!). Zvlášť vyšľahajte mäkký tvaroh s citrónovou šťavou a polovicou cukru, zašľahejte do neho väčšiu časť vlažnej želatíny a následne čo najrýchlejšie pevnú šľahačku (ušľahaná sladká smotana). Zvyšok želatíny rozmixujte s očistenými jahodami (iba si pár kúskov odložte na ozdobu) a zvyšným cukrom. Do vychladenej sušienkovej zmesi vo forme nalejte najprv bielou tvarohovú plnku, následne prilejte jahodovou a druhým koncom lyžice , prípadne varešky všetko zľahka premiešajte. Docielite tak nielen na povrchu, ale taktiež na reze efektného červenobielého mramorovania. Povrch náplne uhlaďte a tortu nechajte aspoň 4 hodiny v chlade stuhnúť. Pred podávaním ho ozdobte šľahačkou dochuťte cukrom a čerstvými jahodami. Ak sa vyžívate v dekoráciách, vyberte pár pekných jahôd, ponechajte im kalich taktiež stopku, namočte ich v rozohriatej bielej čokoláde a ozdobte niekoľkými linkami tmavej.

 



Jahodová torta

Čas prípravy:

25 minút


Náročnosť:

Majster šéfkuchár


Kuchyňa:

Slovenská


Vhodné pre:

žiadna skupina nebola vyznačená.


Recept pridal:

anonym


Podobné recepty:

Nenašiel som žiadne podobné recepty.

Oblak ingrediencií




Komentujte náš recept

Chcete písať príspevky pod vlastným menom?

Zaregistrujte sa zdarma na našej stránke a získajte možnosť prispievať pod recepty vlastným menom, pridávať recepty, blogovať a písať na naše fórum vo vlastnom mene.



Ukážte sa na www.superrecepty.sk
Vaše užívateľské meno na superrecepty.sk:


Obsah prispevku:


Antispam pole:
(napiste cislo 100 slovom)






Komentáre k receptu