Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recept na: Jahňa zaprávané s hráškom

Hodnotenie receptu:  



Ingrediencie:

  • 600g vykosteného predného mäsa z jahňaťa
  • 60g koreňovej zeleniny
  • 300g zeleného hrášku (uvarený
  • mrazený alebo sterilizovaný bez nálevu)
  • 60g čerstvého masla
  • 40g hladkej múky
  • 1dl smotany
  • 1 žĺtok
  • citrónová šťava
  • mletý muškátový kvet
  • soľ




Postup:

Mäso očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájame na rovnaké kocky. Tie zalejeme vlažnou vodou, osolíme a varíme do polomäkka. Koreňovú zeleninu očistíme, opláchneme, čiastočne pokrájame, pridáme k polomäkkému mäsu a uvaríme do mäkka. Ak je mäso uvarené, tak ho vyberieme, vývar precedíme a zeleninu pokrájame na malé kocky. Potom si pripravíme svetlú zápražku, ktorú urobíme z masla a múky, zalejeme ju precedeným vývarom a za stáleho miešania poriadne povaríme okolo 20 minút. Ak sa v omáčke vytvoria hrudky, tak ju precedíme cez husté cedidlo. Do omáčky dáme uvarené mäso, muškátový kvet, pokrájanú zeleninu, hrášok, podľa potreby soľ a ešte krátko povaríme. Nakoniec pred podávaním jedlo zjemníme žĺtkom rozšľahaným v smotane a citrónovou šťavou. Jahňa zaprávané s hráškom podávame posypané posekanou petržlenovou vňaťou so zemiakmi , prípadne ryžou.

 



Jahňa zaprávané s hráškom

Čas prípravy:

120 minút


Náročnosť:

Ťažká


Kuchyňa:

Iná


Vhodné pre:

žiadna skupina nebola vyznačená.


Recept pridal:

anonym


Podobné recepty:

Nenašiel som žiadne podobné recepty.

Oblak ingrediencií




Komentujte náš recept

Chcete písať príspevky pod vlastným menom?

Zaregistrujte sa zdarma na našej stránke a získajte možnosť prispievať pod recepty vlastným menom, pridávať recepty, blogovať a písať na naše fórum vo vlastnom mene.



Ukážte sa na www.superrecepty.sk
Vaše užívateľské meno na superrecepty.sk:


Obsah prispevku:


Antispam pole:
(napiste cislo 100 slovom)






Komentáre k receptu