Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recept na: Jablčník ala Iva

Hodnotenie receptu:  



Ingrediencie:

  • 2 ks lístkového cesta (už vyvaľkané na papieri na pečenie – polotovar)
  • 2 kg jabĺk
  • 1 sáčok hrozienok
  • kryštálový cukor
  • 1 vajce (celé)
  • 1 hera (iba na vymastenie plechu)




Postup:

Ošúpeme jablká a nastrúhame ich na hrubšie. Hrozienka, keď sú mäkšie tak ich nenamáčame do vody, ale necháme ich pripravené v miske. Medzi tým si pripravíme lístkové cesto. Dáme zohriať rúru na 200 °C. Do nastrúhaných jabĺk pridáme hrozienka a kryštálový cukor podľa kyslosti jabĺk, aby jablka boli čo najsladšie. Všetko spolu premiešame a necháme trochu odstať. Keď jablka pustia šťavu tak ich cez sitko precedíme, aby nemali veľa šťavy. Otvoríme si lístkové cesto, poukladáme nastrúhané jablka a zľahka si cesto stočíme, konce uzavrieme stlačením, aby jablka nevypadli. Zoberieme si vidličku a rovnomerne prepichujeme vrch lístkového cesta (nie veľké diery, ale jemno). Uložíme cestá vedľa seba na plech vytretý s herou, potrieme vyšľahaným vajíčkom, (potrieme celý závin jeden aj druhý) a dáme ho do vyhriatej rúry. Pečieme v rúre do zlatá pri 200°C.
Prajem dobrú chuť.

 



Jablčník ala Iva

Čas prípravy:

50 minút


Náročnosť:

Stredná


Kuchyňa:

Slovenská


Vhodné pre:

žiadna skupina nebola vyznačená.


Recept pridal:

iva


Podobné recepty:

Nenašiel som žiadne podobné recepty.

Oblak ingrediencií
vajce, jablko, kryštálový cukor, hrozienka




Komentujte náš recept

Chcete písať príspevky pod vlastným menom?

Zaregistrujte sa zdarma na našej stránke a získajte možnosť prispievať pod recepty vlastným menom, pridávať recepty, blogovať a písať na naše fórum vo vlastnom mene.



Ukážte sa na www.superrecepty.sk
Vaše užívateľské meno na superrecepty.sk:


Obsah prispevku:


Antispam pole:
(napiste cislo 100 slovom)






Komentáre k receptu