Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recept na: Hustá jahňacia polievka

Hodnotenie receptu:  



Ingrediencie:

  • 1l vody
  • 1 jahňacia hlava a kúsok predného mäsa
  • 1 malá mrkva
  • 1 malý petržlen
  • 1 cibuľa
  • 1 až 2l boršu alebo ¼ l šťavy z kyslej kapusty
  • soľ
  • petržlenová vňať
  • zelená vňať z cibule
  • 2 až 3 lyžice ryže
  • 1 žĺtok
  • 2 lyžice smotany




Postup:

Vodu osolíme a dáme do nej variť jahňaciu hlavu a mäso, ktoré sme pokrájali na drobné kúsky. Po pol hodine varenia odstránime penu, pridáme na drobné kúsky pokrájanú mrkvu, petržlen, cibuľu a pridáme taktiež ryžu. Keď zmäknú, prilejeme už predtým uvarený borš, ktorý sme precedili , prípadne šťavu z kyslej kapusty a pridáme posekanú petržlenovú a cibuľovú vňať. Ak už je všetko mäkké, tak odstavíme z ohňa pridáme smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali žĺtko. Ryžu môžeme nahradiť taktiež haluštičkami z jedného vajca.

 



Hustá jahňacia polievka

Čas prípravy:

56 minút


Náročnosť:

Jednoduchá


Kuchyňa:

Iná


Vhodné pre:

žiadna skupina nebola vyznačená.


Recept pridal:

anonym


Podobné recepty:

Nenašiel som žiadne podobné recepty.

Oblak ingrediencií
kyslá kapusta




Komentujte náš recept

Chcete písať príspevky pod vlastným menom?

Zaregistrujte sa zdarma na našej stránke a získajte možnosť prispievať pod recepty vlastným menom, pridávať recepty, blogovať a písať na naše fórum vo vlastnom mene.



Ukážte sa na www.superrecepty.sk
Vaše užívateľské meno na superrecepty.sk:


Obsah prispevku:


Antispam pole:
(napiste cislo 100 slovom)






Komentáre k receptu