Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recept na: Fánky

Hodnotenie receptu:  



Ingrediencie:

  • 500g hladkej múky
  • 2 žĺtky
  • 50g masla
  • 40g práškového cukru
  • 1dcl rumu
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 pochúťkova kyslá smotana
  • tuk na vyprážanie




Postup:

Z múky, žĺtkov, masla, cukru, rumu, prášku do pečiva a smotany vypracujeme hladké cesto.

Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra. Pomocou noža alebo ostrôžky vykrajujeme obdlžníky. Obdlžníky môžeme ešte v strede trochu narezať. Vyprážame ich do zlatova na horúcom oleji alebo masti. Hotové ich obalíme v práškovom cukre.

 



Fánky

Čas prípravy:

30 minút


Náročnosť:

Jednoduchá


Kuchyňa:

Slovenská


Vhodné pre:

  • Vegetarián


Recept pridal:

anonym


Podobné recepty:

Nenašiel som žiadne podobné recepty.

Oblak ingrediencií
hladká múka, vajce, maslo, práškový cukor, rum, prášok do pečiva, kyslá smotana




Komentujte náš recept

Chcete písať príspevky pod vlastným menom?

Zaregistrujte sa zdarma na našej stránke a získajte možnosť prispievať pod recepty vlastným menom, pridávať recepty, blogovať a písať na naše fórum vo vlastnom mene.



Ukážte sa na www.superrecepty.sk
Vaše užívateľské meno na superrecepty.sk:


Obsah prispevku:


Antispam pole:
(napiste cislo 100 slovom)






Komentáre k receptu

prispevok
Su naozaj super.ďakujem. :)
Su naozaj super.ďakujem. :)
napisal: anonym - [11.02.2011, 09:27:36]


prispevok
dobry den chcem sa…
dobry den chcem sa spytat ci netreba nechat nakysnut to cesto budu fanky vlacne po upeceni ?dakujem
napisal: anonym - [22.03.2011, 18:04:02]


prispevok
Cesto treba nechat nakysnut,…
Cesto treba nechat nakysnut, ja to tak robievam. Potom su pekne vlacne.
napisal: anonym - [26.03.2011, 21:08:07]


prispevok
dakujem za recept výborne!
dakujem za recept výborne!
napisal: anonym - [19.04.2011, 08:48:27]


prispevok
super recept, toto spravil…
super recept, toto spravil môj manžel keď som bola v práci, perfektne ma prekvapil :)
napisal: anonym - [15.03.2012, 16:54:08]


prispevok
Ďakujem za recept výborne
Ďakujem za recept výborne
napisal: anonym - [04.03.2017, 19:48:19]