Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recept na: Dusený králik

Hodnotenie receptu:  



Ingrediencie:

  • 1 zadný diel králika a pliecka
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 stredne veľké cibule
  • 2 paradajky
  • koriander
  • 1 bobkový list
  • tymian
  • 2 šálky vínneho octu
  • podľa potreby olej
  • šálka vývaru alebo bujónu z kocky
  • necelý dcl madeiry alebo iného vína
  • trocha hladkej múky
  • omáčka tabasco ( možno vynechať )
  • soľ




Postup:

Králika rozporcujeme. Pripravíme marinádu z octu, soli, korenia, posekaného cesnaku a cibule, posekaných paradajok, tabasca, korenín a necháme v nej mäso 24 hodín uležať. Potom porcie odkvapkáme, osušíme a na oleji zo všetkých strán opečieme. K opečenému mäsu prilejeme marinádu, vývar a dusíme na strednom plameni približne 1 1/2 hodiny. Nakoniec omáčku zahustíme múkou, ktorú sme rozmiešali vo vode, precedíme a jej chuť vylepšíme madeirou.

 



Dusený králik

Čas prípravy:

90 minút


Náročnosť:

Jednoduchá


Kuchyňa:

Iná


Vhodné pre:

žiadna skupina nebola vyznačená.


Recept pridal:

anonym


Podobné recepty:

Nenašiel som žiadne podobné recepty.

Oblak ingrediencií




Komentujte náš recept

Chcete písať príspevky pod vlastným menom?

Zaregistrujte sa zdarma na našej stránke a získajte možnosť prispievať pod recepty vlastným menom, pridávať recepty, blogovať a písať na naše fórum vo vlastnom mene.



Ukážte sa na www.superrecepty.sk
Vaše užívateľské meno na superrecepty.sk:


Obsah prispevku:


Antispam pole:
(napiste cislo 100 slovom)






Komentáre k receptu