Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recept na: Domáci zemiakový chlieb

Hodnotenie receptu:  



Ingrediencie:

  • 1kg hladkej múky
  • 1 kocka čerstvého droždia alebo 2 sáčky sušených kvasníc
  • 1 lyžica soli
  • 1 lyžica octu
  • 1 lyžica oleja
  • 1 lyžica mletého kmínu
  • 2 stredne veľké zemiaky




Postup:

Zemiaky uvaríme a romačkáme. Zarobíme si kvások. Kvasnice a lyžičku cukru dáme do teplého mlieka alebo vody. Necháme niekoľko minút kysnúť. Kvások primiešame do rozmačkaných zemiakov, pridáme soľ, ocot, olej, rascu, 750g múky a vymiesime husté cesto.

Podľa potreby prilievame po troškách vodu. Zvyšok múky používame na podsypávanie pri miesení. Vymiesené cesto necháme nakysnúť na teplom mieste približne 45 minút, kým sa cesto zdvojnásobí. Potom cesto na chlieb opäť premiesime a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme ešte raz nakysnúť. Rúru necháme vyhriať na 200 stupňov. Pred vložením chleba do rúry spravíme na ceste pár zárezov a potrieme slanou vodou.

Chlieb pečieme asi 1 hodinu. Po dopečení chlieb znovu potrieme slanou vodou.

 



Domáci zemiakový chlieb

Čas prípravy:

240 minút


Náročnosť:

Veľmi jednoduchá


Kuchyňa:

Slovenská


Vhodné pre:

  • Bez laktózy
  • Vegán
  • Vegetarián


Recept pridal:

anonym


Podobné recepty:

Nenašiel som žiadne podobné recepty.

Oblak ingrediencií
hladká múka, droždie, soľ, ocot, olej, rasca, zemiaky




Komentujte náš recept

Chcete písať príspevky pod vlastným menom?

Zaregistrujte sa zdarma na našej stránke a získajte možnosť prispievať pod recepty vlastným menom, pridávať recepty, blogovať a písať na naše fórum vo vlastnom mene.



Ukážte sa na www.superrecepty.sk
Vaše užívateľské meno na superrecepty.sk:


Obsah prispevku:


Antispam pole:
(napiste cislo 100 slovom)






Komentáre k receptu

prispevok
Asi som spravila trochu…
Asi som spravila trochu redšie cesto, nemá taký pekný tvar ako na fotke. Pri miesení sa my zdalo dosť husté, ale po vykysnutí akoby zredlo a roztekalo sa.
napisal: anonym - [31.01.2012, 17:58:33]


prispevok
No takže robila som…
No takže robila som tento chleba doma no je super akurát sa mi cesto rozlialo na plech ako koláč no nevadí. Najväčšia sranda na tom bola že som tama dala papier ktorý sa k chlebu pripiekol takže máme papierový spodok :D inak super chutný :)
napisal: anonym - [05.07.2013, 18:38:37]