Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recept na: Cvikla, resp. červená repa

Hodnotenie receptu:  



Ingrediencie:

  • cvikla
  • KORENIE:
  • rasca
  • fenikel
  • aníz
  • klinčeky
  • celé čierne korenie
  • NÁLEV:
  • 35 l vody
  • 1 l octu
  • 500 g kryštálového cukru
  • 100 g soli
  • 4 bobkové listy
  • 10 ks nového korenia
  • 4 klinčeky




Postup:

Dôkladne umytú cviklu varíme až do zmäknutia (taktiež so šupou). Po uvarení scedíme a necháme vychladnúť. Cviklu ošúpeme (ide to veľmi lahko)a postrúhame na veľkom struháku. Postrúhanú cviklu vložíme do umytých pohárov. Na vrch pridáme trochu rasce, feniklu, anízu, čierneho korenia a klinčekov. Pripravíme si nálev: suroviny určené na nálev premiešame a 10 minút povaríme. Ešte teplým nálevom zalejeme pripravenú cviklu. Poháre uzavrieme a sterilizujeme (ja sterilizujem 7 dl poháre nad parou 25 minút).

 



Cvikla, resp. červená repa

Čas prípravy:

100 minút


Náročnosť:

Jednoduchá


Kuchyňa:

Slovenská


Vhodné pre:

žiadna skupina nebola vyznačená.


Recept pridal:

anonym


Podobné recepty:

Nenašiel som žiadne podobné recepty.

Oblak ingrediencií




Komentujte náš recept

Chcete písať príspevky pod vlastným menom?

Zaregistrujte sa zdarma na našej stránke a získajte možnosť prispievať pod recepty vlastným menom, pridávať recepty, blogovať a písať na naše fórum vo vlastnom mene.



Ukážte sa na www.superrecepty.sk
Vaše užívateľské meno na superrecepty.sk:


Obsah prispevku:


Antispam pole:
(napiste cislo 100 slovom)






Komentáre k receptu