Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recept na: Bratislavský teľací závitok

Hodnotenie receptu:  



Ingrediencie:

  • 400g teľacieho stehna 50g tuku 20g hladkej múky 80g cibule horčica 2dl kyslej smotany mleté čierne korenie voda a soľ
  • Na plnku potrebujeme : 100g predného teľacieho mäsa 1 surové vajce 1 vajce uvarené na tvrdo 100g sendviča 50g uvarenej mrkvy 50g uvareného zeleru mleté čierne korenie soľ




Postup:

Teľacie stehno pokrájame na rezne, tie naklepeme, osolíme a potrieme horčicou. Pripravíme si plnku a to tak, že mäso ( 100g predného teľacieho mäsa ) pomelieme. K pomletému mäsu pridáme namočený sendvič, surové vajce, soľ a mleté čierne koreniny. Uvarenú mrkvu, zeler a vajce uvarené na tvrdo pokrájame na kocky a pridáme k ostatnému. Všetko poriadne premiešame. Touto pripravenou plnkou naplníme rezne, zvinieme a spojíme špáradlami. Takto pripravené mäso rýchlo zo všetkých strán opečieme na rozohriatom tuku. Ak sú už závitky opečené, tak ich vyberieme a na tom istom tuku speníme na drobné kúsky pokrájanú cibuľu. Potom k nej späť vložíme opečené závitky, podlejeme vodou a udusíme do mäkka. Mäkké závitky vyberieme, šťavu zaprášime múkou, popražíme, zalejeme vodou a necháme poriadne povariť. Nakoniec šťavu prepasírujeme cez husté cedidlo, povaríme a až pred podávaním zjemníme kyslou smotanou. Bratislavský teľací závitok podávame s varenými zemiakmi , prípadne ryžou.

 



Bratislavský teľací závitok

Čas prípravy:

55 minút


Náročnosť:

Ťažká


Kuchyňa:

Slovenská


Vhodné pre:

žiadna skupina nebola vyznačená.


Recept pridal:

anonym


Podobné recepty:

Nenašiel som žiadne podobné recepty.

Oblak ingrediencií




Komentujte náš recept

Chcete písať príspevky pod vlastným menom?

Zaregistrujte sa zdarma na našej stránke a získajte možnosť prispievať pod recepty vlastným menom, pridávať recepty, blogovať a písať na naše fórum vo vlastnom mene.



Ukážte sa na www.superrecepty.sk
Vaše užívateľské meno na superrecepty.sk:


Obsah prispevku:


Antispam pole:
(napiste cislo 100 slovom)






Komentáre k receptu