Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recept na: Bratislavské bravčové pliecko

Hodnotenie receptu:  



Ingrediencie:

  • 400g vykosteného bravčového pliecka
  • 40g tuku
  • 60g cibule
  • 20g paradajkového pretlaku
  • 60g koreňovej zeleniny ( zeler
  • mrkva
  • petržlen )
  • 60g konzervovaného hrášku bez nálevu
  • 20g sladkokyslých uhoriek
  • 1
  • 5dl kyslej smotany
  • citrón
  • 1dl mlieka
  • 20g hladkej múky
  • 40g masla
  • voda alebo vývar
  • soľ




Postup:

Bravčové pliecko očistíme, omyjeme, usušíme a osolíme. Na rozohriatom tuku sprudka zo všetkých strán opečieme a mäso vyberieme. Cibuľu nakrájame na drobné kúsky a speníme ju na tom istom tuku, v ktorom sme opiekli mäso. Pridáme paradajkový pretlak, opečené mäso, podlejeme vriacim vývarom , prípadne vodou a pod pokrývkou udusíme do mäkka. Počas dusenia mäso občasne polievame vlastnou šťavou, obraciame a dolievame vriacu vodu , prípadne vývar. Ak je mäso mäkké, tak ho vyberieme a pred podávaním rozkrájame na porcie. Šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, zalejeme vriacim vývarom a mliekom a poriadne rozmiešame. Varíme približne 30 minút. Koreňovú zeleninu a sladkokyslé uhorky očistíme, pokrájame na tenké rezance a spoločne s hráškom udusíme na masle do mäkka. Uvarenú omáčku pretrieme cez husté cedidlo, pridáme rozšľahanú kyslú smotanu a udusenú zeleninu. Chuť vylepšíme citrónovou šťavou a krátko povaríme. Bratislavské bravčové pliecko podávame so žemľovými , prípadne zemiakovými knedľami.

 



Bratislavské bravčové pliecko

Čas prípravy:

60 minút


Náročnosť:

Majster šéfkuchár


Kuchyňa:

Slovenská


Vhodné pre:

žiadna skupina nebola vyznačená.


Recept pridal:

anonym


Podobné recepty:

Nenašiel som žiadne podobné recepty.

Oblak ingrediencií




Komentujte náš recept

Chcete písať príspevky pod vlastným menom?

Zaregistrujte sa zdarma na našej stránke a získajte možnosť prispievať pod recepty vlastným menom, pridávať recepty, blogovať a písať na naše fórum vo vlastnom mene.



Ukážte sa na www.superrecepty.sk
Vaše užívateľské meno na superrecepty.sk:


Obsah prispevku:


Antispam pole:
(napiste cislo 100 slovom)






Komentáre k receptu

prispevok
Akú chuť dodá 2…
Akú chuť dodá 2 dg. paradajkového pretlaku, ddto kyslých okuriek ?
napisal: anonym - [18.07.2012, 11:03:31]