Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recept na: Bratislavská roštenka

Hodnotenie receptu:  



Ingrediencie:

  • 600g hovädzej roštenky
  • 40g údenej slaniny
  • 60g tuku
  • 60g koreňovej zeleniny
  • 40g hladkej múky
  • 60g cibule
  • 1
  • 5dl kyslej smotany
  • 1dl bieleho vína
  • horčica
  • citrón
  • cukor
  • mletá červená paprika
  • bobkový list
  • mleté čierne korenie
  • petržlenová vňať
  • sardelová pasta
  • voda alebo vývar
  • soľ




Postup:

Roštenku vykostíme, odblaníme a pokrájame na 4 plátky. Tie naklepeme, okrajové blany narežeme, osolíme, okoreníme a na rozohriatom tuku z obidvoch strán opečieme. Opečené roštenky vyberieme. Koreňovú zeleninu očistíme, pokrájame a opražíme ju na tom istom tuku, v ktorom sme opiekli roštenky. Pridáme mletú červenú papriku, zalejeme vodou , prípadne vývarom, pridáme bobkový list, citrón pokrájaný na kolieska, cukor, horčicu, sardelovú pastu a taktiež opečené roštenky. Prikryjeme pokrývkou a udusíme do mäkka. Ak sú roštenky mäkké, tak ich zo šťavy opatrne vyberieme. Múku rozmiešame v kyslej smotane, zahustíme ňou šťavu a chvíľu povaríme. Pred dokončením do šťavy pridáme víno. Zdobíme posekanou petržlenovou vňaťou. Bratislavskú roštenku podávame so zemiakmi , prípadne ryžou.

 



Bratislavská roštenka

Čas prípravy:

70 minút


Náročnosť:

Stredná


Kuchyňa:

Slovenská


Vhodné pre:

žiadna skupina nebola vyznačená.


Recept pridal:

anonym


Podobné recepty:

Nenašiel som žiadne podobné recepty.

Oblak ingrediencií




Komentujte náš recept

Chcete písať príspevky pod vlastným menom?

Zaregistrujte sa zdarma na našej stránke a získajte možnosť prispievať pod recepty vlastným menom, pridávať recepty, blogovať a písať na naše fórum vo vlastnom mene.



Ukážte sa na www.superrecepty.sk
Vaše užívateľské meno na superrecepty.sk:


Obsah prispevku:


Antispam pole:
(napiste cislo 100 slovom)






Komentáre k receptu