Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recept na: Bouillabaisse

Hodnotenie receptu:  



Ingrediencie:

  • 1 až 2 rybie hlavy bez žiabier
  • 1000 g rozličných rýb
  • 200 ml bieleho vína
  • 2 paradajky
  • 1 lyžička tymianu
  • 1 bobkový list
  • 200 ml oleja
  • 3 cibule
  • 1 mrkva
  • 1 pór
  • 1 cesnak
  • na hrot noža šafránu
  • feniklové lístky alebo podrvené feniklové semiačka
  • kúsok pomarančovej kôry
  • 2 čajové lyžičky nasekanej petržlenovej vňate
  • mleté čierne korenie
  • soľ




Postup:

Na rozpálenom oleji opražíme nakrájanú cibuľu, mrkvu, pór, nasekaný cesnak a fenikel.

Pridáme rybiu hlavu a odrezky, bobkový list, tymian, zelenú petržlenovú vňať, pomarančovú kôru a všetko zalejeme bielym vínom. Osolíme, okoreníme, zalejeme primeraným množstvom vody a varíme asi 20 minút.

Vývar precedíme, zeleninu pretrieme do iného hrnca, pridáme rozštvrtené paradajky, šafran, nevykostené ryby nakrájané na rovnako veľké kúsky a prudko varíme, kým ryby nezmäknú.

Treba si dať pozor, aby sa nerozvarili! Podávame s hriankami natretými nátierkou rouille.

 



Bouillabaisse

Čas prípravy:

90 minút


Náročnosť:

Stredná


Kuchyňa:

Francúzska


Vhodné pre:

  • Bez laktózy
  • Bez lepku


Recept pridal:

anonym


Podobné recepty:

Nenašiel som žiadne podobné recepty.

Oblak ingrediencií
cesnak, ryba, bobkový list, biele víno, cibuľa, fenikel, petržlen, paradajka, olej, pomaranč, šafrán, mleté čierne korenie, soľ, tymian, mrkva, pór




Komentujte náš recept

Chcete písať príspevky pod vlastným menom?

Zaregistrujte sa zdarma na našej stránke a získajte možnosť prispievať pod recepty vlastným menom, pridávať recepty, blogovať a písať na naše fórum vo vlastnom mene.



Ukážte sa na www.superrecepty.sk
Vaše užívateľské meno na superrecepty.sk:


Obsah prispevku:


Antispam pole:
(napiste cislo 100 slovom)






Komentáre k receptu

prispevok
Ryby
Rybaciu polievku som ešte nevaril, ale toto skusim.
napisal: anonym - [04.02.2010, 00:21:53]