Hodnotenie receptu:
![]() Ingrediencie: |
|
![]() Postup: |
30 g masla (asi 3 až 4 lyžice) rozpustíme, pridáme 3 až 4 lyžice hladkej múky a miešaním vytvoríme hladkú hmotu. Keď začne ľahko červenieť, vlejeme do nej mlieko (smotanu), osolíme a okoreníme. Na miernom ohni miešame asi 10 minút, kým nezhustne. Podávame k zapekaným jedlám, jedlám z hydiny, vajec, zeleniny a bielych druhov mäsa. Omáčku môžme prichutiť čerstvo nastrúhaným muškátovým orieškom. Základom dobrej prípravy je správne spojenie horúcej zápražky s chladným mliekom. Ak do bešamelu pridáme 4 lyžice ostrejšieho strúhaného syra, získame omáčku Mornay. Správne pripravená omáčka má byť svetlá a priesvitná.
|
Čas prípravy: |
20 minút |
Náročnosť: |
Jednoduchá |
Kuchyňa: |
Francúzska |
Vhodné pre: |
|
Recept pridal: |
anonym |
![]() Podobné recepty: |
Nenašiel som žiadne podobné recepty. Oblak ingrediencií maslo, mleté čierne korenie, soľ, mlieko, hladká múka |