Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recept na: Banániky s jahodami a vanilkovým krémom

Hodnotenie receptu:  



Ingrediencie:

  • 140g hrubej múky 100g rastlinného tuku 25dl vody 4 vajcia.
  • Na plnku potrebujeme : 5dl mlieka 40g prášku Zlatý klas 50g cukru 2 vajcia celá vanilka 5cl rumu 15dl sladkej smotany 200g jahôd 100g práškového cukru




Postup:

Do vriacej vody s tukom naraz vsypeme múku a na stupni miešame až dovtedy, pokým sa husté cesto nelepí na dno. Cesto preložíme do misy a miešame ďalej. Do polovychladnutého postupne zamiešame vajcia a cesto dôkladne vypracujeme. Plech pomastíme a z cesta ozdobnou rúrkou naň nastriekame banániky. Dáme do horúcej rúry a v prvých 10 minútach rúru neotvárame. Potom prívod tepla znížime a cesto pomaly dopekáme ešte 10 – 15. Nakoniec upečené cesto pri otvorenej rúre ešte okolo 3 minúty dosušíme. Medzitým pripravíme plnku a to tak, že krémový prášok a žĺtky rozmiešame v časti mlieka. Zvyšok mlieka privedieme do varu, nalejeme žĺtkovú zmes a uvaríme hustý krém. Do horúceho zamiešame tuhý sneh z bielkov a rum. Sladkú smotanu a trošku práškového cukru vyšľaháme a pridáme do nej potlčené jahody. Upečené banániky necháme vychladnúť. Potom ich opatrne prekrojíme, spodnú časť naplníme vanilkovým krémom a ozdobnou rúrkou striekneme ochutenú šľahačku. Priložíme vrchnú časť a napokon posypeme práškovým cukrom.

 



Banániky s jahodami a vanilkovým krémom

Čas prípravy:

55 minút


Náročnosť:

Majster šéfkuchár


Kuchyňa:

Slovenská


Vhodné pre:

žiadna skupina nebola vyznačená.


Recept pridal:

anonym


Podobné recepty:

Nenašiel som žiadne podobné recepty.

Oblak ingrediencií




Komentujte náš recept

Chcete písať príspevky pod vlastným menom?

Zaregistrujte sa zdarma na našej stránke a získajte možnosť prispievať pod recepty vlastným menom, pridávať recepty, blogovať a písať na naše fórum vo vlastnom mene.



Ukážte sa na www.superrecepty.sk
Vaše užívateľské meno na superrecepty.sk:


Obsah prispevku:


Antispam pole:
(napiste cislo 100 slovom)






Komentáre k receptu