Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recept na: Baklažány na smotane

Hodnotenie receptu:  



Ingrediencie:

  • 4 menšie baklažány šálka hustej bešamelovej omáčky 100g ementálu trocha strúhanky petržlenová vňať 1/2 šálky oleja soľ čierne korenie trocha hladkej múky 1dcl kyslej smotany
  • Na bešamelovú omáčku potrebujeme : 50g masla 1 plnú lyžicu hladkej múky ½ menšej cibule soľ bobkový list mleté čierne korenie približne 500 ml mlieka




Postup:

Príprava bešamelovej omáčky : Najskôr si pripravíme bledú zápražku, ktorú urobíme z masla a múky a po častiach do nej vmiešame studené mlieko. Potom pridáme taktiež pokrájanú cibuľu, soľ, koreniny a varíme približne 20 minút. Nakoniec omáčku precedíme. Olúpané baklažány po dĺžke rozkrojíme a polovice v strede trošku vydlabeme. Osolíme a necháme ich 1 hod mäknúť. Potom ich obalíme v múke, na oleji opražíme a necháme odkvapkať. Vydlabeme vnútornú dreň, ale opatrne, aby sme nepoškodili šupku. Dreň buď najemno nasekáme , prípadne prelisujeme, pridáme bešamel, polovicu strúhaného syra a okoreníme. Všetko poriadne premiešame a touto zmesou napĺňame opražené šupky. Ohňovzdornú misu vymastíme olejom, dáme do nej naplnené baklažány. Posypeme ich petržlenovou vňaťou, zvyškom syra a strúhankou. Pokvapkáme olejom a dáme piecť do rúry. Pri podávaní môžeme poliať kyslou smotanou.

 



Baklažány na smotane

Čas prípravy:

60 minút


Náročnosť:

Ťažká


Kuchyňa:

Francúzska


Vhodné pre:

žiadna skupina nebola vyznačená.


Recept pridal:

anonym


Podobné recepty:

Nenašiel som žiadne podobné recepty.

Oblak ingrediencií




Komentujte náš recept

Chcete písať príspevky pod vlastným menom?

Zaregistrujte sa zdarma na našej stránke a získajte možnosť prispievať pod recepty vlastným menom, pridávať recepty, blogovať a písať na naše fórum vo vlastnom mene.



Ukážte sa na www.superrecepty.sk
Vaše užívateľské meno na superrecepty.sk:


Obsah prispevku:


Antispam pole:
(napiste cislo 100 slovom)






Komentáre k receptu