Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Dostávajte recepty na mail

 

Recept na: Baklažánový koláč po sicílsky

Hodnotenie receptu:  



Ingrediencie:

  • 3 - 4 baklažány
  • 4 paradajky
  • olej
  • soľ
  • hustá paradajková omáčka
  • 4 plátky vareného alebo duseného mäsa
  • strúhaný parmezán
  • ementál
  • čedar alebo iný drobivý syr
  • 2 vajcia




Postup:

Olúpané baklažány rozkrájame na dlhé pozdĺžne rezy a na oleji opečieme. Potom ich osolíme. Mäso pomelieme na mlynčeku. Na dno porcelánovej nádoby dáme paradajkovú omáčku, na ňu dáme vrstvu opečených baklažánov, polejeme ich paradajkovou omáčkou, na ňu dáme vrstvu mäsa a poriadne posypeme syrom. Striedavo vrstvy opakujeme, až pokým nespotrebujeme všetky suroviny. Vajcia vyšľaháme, pridáme pár lyžíc strúhaného syra, premiešame a vlejeme na hornú vrstvu baklažánov. Dáme piecť do rúry do zlatista.

 



Baklažánový koláč po sicílsky

Čas prípravy:

50 minút


Náročnosť:

Jednoduchá


Kuchyňa:

Juhoeurópska


Vhodné pre:

žiadna skupina nebola vyznačená.


Recept pridal:

anonym


Podobné recepty:

Nenašiel som žiadne podobné recepty.

Oblak ingrediencií




Komentujte náš recept

Chcete písať príspevky pod vlastným menom?

Zaregistrujte sa zdarma na našej stránke a získajte možnosť prispievať pod recepty vlastným menom, pridávať recepty, blogovať a písať na naše fórum vo vlastnom mene.



Ukážte sa na www.superrecepty.sk
Vaše užívateľské meno na superrecepty.sk:


Obsah prispevku:


Antispam pole:
(napiste cislo 100 slovom)






Komentáre k receptu