Sme zbierka online receptov pre varenie a pečenie z domácej i zahraničnej kuchyne.

Môžete u nás blogovať a písať na fóre.

Recepty sú rozdelené do klasických kategórií a jedlo možno aj vyhľadať.

Hľadať môžte podľa náročnosti jedla, kuchyne, podľa surovín.

Zadáte suroviny, ktoré má jedlo mať a systém také jedlo nájde. Tento spôsob hľadania používame ako prvý kulinársky web na slovenskom internete.

Hľadaj recept

Veľkonočné sviatky

Fórum

Aké menu robievate na Veľkonočné sviatky? Čím vítate šibačov?

FÓRUM
Ako prispievať do fóra? Kódex fóra

VYHĽADÁVANIE

Nechce sa Vám preklikávať sa témami, keď niečo hľadáte na fóre? Napíšte to sem a nájdete to hneď.

FACEBOOK

SuperRecepty sú na FaceBooku. Ak sa vám páčime, zostante s nami v kontakte cez našu fanúšikovskú stránku.

ODKAZY

 

Nakladanie kapusty

anonym avatar
anonym

(Jana)

pridané: 11.11.2009, 20:04:37

ahoj

 

chcem nakladat kapustu do suda. poradte postup ako na to

 

jana

anonym avatar
anonym

(:))

pridané: 14.11.2009, 13:05:29

Je to jednoduché. Kapustu si nakrájaš na špeciálnych nožoch, ktoré sa dajú kúpiť v obchode. Poriadne ju nasolíš a nechaj tak hodinu odstáť. Na dno súdka dávam zopár listov, ktoré ostali z kapusty a ocukrujem ich asi 3 lyžicami cukru (kryštálového). Potom tam dáš nakrájanú a pravidelne tam dosypuj celé nové korenie, rascu, bobkový list a nakrájanú cibuľu. Malo by sa to tam dať asi každých 5 cm, ktoré naplníš kapustou. Kapustu stále tlač rukou, aby pustila čo najviac šťavy. Keď máš plný súdok, tak tlač kapustu, až kým šťava nevýjde hore nad kapustu. Potom ju zaťaž ťažítkom alebo veľkým čistým kameňom. Zakry súdok a do okraja medzi vrchnákom a súdkom nalej trochu vody. Po dvoch týždňoch sa pozri, či sa dobre vykvasila.Laughing

anonym avatar
anonym

(Jana)

pridané: 15.11.2009, 11:32:20

dakujem za kvalitnu odpoved. necakala som taku dobru odpoved.

 

jana

anonym avatar
anonym

(jano)

pridané: 18.10.2010, 12:13:21

Koĺko kg treba na 8lit. súdok
anonym avatar
anonym

(Michal)

pridané: 18.10.2010, 14:04:06

Pre Jana: asi 10 kíl kapusty
anonym avatar
anonym

(mica)

pridané: 02.10.2011, 19:44:12

po natlačení a zaťažení,treba naliať vodu a potom zakryť dekel???
anonym avatar
anonym

(Angela Baranova)

pridané: 26.10.2011, 08:18:37

Moja kaupsta po nalozeni zmakla, nie je chrumkava ako ma byt, ale makka, ale kysla je, len neviem, kde sme spravili chybu, ked kysla dobre cele dva tyzdne. Poradte, prosim.
Angela
anonym avatar
anonym

(Heno)

pridané: 31.10.2011, 12:37:37

Asi to nebola zimná, ale letná kapusta
anonym avatar
anonym

(rebeka)

pridané: 03.11.2011, 20:37:25

Dostala som recept "po východniarsky" nakladaná kapusta.Na spodok do kapustného listu zabaliť čierny krajec chleba...je to správne? Nebude to tam robiť šarapatu?Láka ma to,robím vždy klasiku,ale vraj je vynikajúca.Aký máte na to názor? Dík!
anonym avatar
anonym

(karamelka)

pridané: 12.11.2011, 11:00:13

Rebeka,chlieb sa dava len vtedy,ak chces aby ti kapusta rychlejsie vykysla.
anonym avatar
anonym

(karamelka)

pridané: 12.11.2011, 11:07:25

Angela,kapusta zmakne ak das viac soli.Ja nakladam dlhe roky takto:na dno suda davam suseny kopor,rascu,bobkovy list,nakladac preosejem a zvysok dam tiez na spodok suda,zakryjem listami kapusty a potom uz vrstvym=kapusta,trosku soli s nakladaca,male 1/8 jablka a trosicku cibule,lebo ak je vela soli a cibule,tak sa kapusta pomaly a zle kvasi.Kapustu nakoniec zatazim a necham sud v teplej miestnosti kvasit.Vodu ktora je prebytocna zbieram do nadoby a potom ked zacina voda v sude klesat,tak ju dolievam.Mne raz kapusta zmakla,no vtedy som ju kupila uz narezanu.(ktovie ako dlho bola uz narezana),od vtedy si ju narezeme sami doma a vysledok je super:-)
anonym avatar
anonym

(Zuzana)

pridané: 21.01.2012, 19:54:00

nakladam kapustu uz 38 rokov, prvykrat tohto roku ma kapusta husty az mazlavy rôsol po nasom jušku. Vie mi niekto poradit kde sa stala chyba? postup nakladania bol rovnaky ako po ine roky. Dakujem za odpoved a radu.
anonym avatar
anonym

(maria)

pridané: 20.02.2012, 18:47:38

vo februari sme nalozili kapustu druhykrat / ta prva sa uz skonzumovala / a tiez nam zrosovatela. da sa este nejak zachranit, je to 50 l sud.tiez sa nam to stalo prvykrat po 30. rokoch.dakujem
anonym avatar
anonym

(kavalentinka.)

pridané: 29.11.2012, 13:18:26

odporucam vodu z nakl.kapusty zlievat,preliat do pet flias,zatvorit ich a kazdy den po troske povolovat vrchnaky,nechat kysnut par dni a zlist do cistych.
anonym avatar
anonym

(jajo sto)

pridané: 13.01.2013, 13:20:42

kapustnica sa mi taha ako sopel cim to je dakujem
anonym avatar
anonym

(petka)

pridané: 16.01.2013, 08:31:44

a nedaval si tam nahodou skrob? :)
anonym avatar
anonym

(jajo sto)

pridané: 17.01.2013, 14:04:12

petka..ja to myslim vazne mam taky problem uy tri roky ..skrob som nedaval.
anonym avatar
anonym

(petka)

pridané: 21.01.2013, 06:16:33

tak to potom fakt neviem, kde moze byt problem. Mozno ju skus urobit menej masnu ak sa da.
anonym avatar
anonym

(jajo sto)

pridané: 25.01.2013, 08:47:04

menej masnu ...ktori manik uz len dava do suda mast ha....
anonym avatar
anonym

(Martina Kromková)

pridané: 28.10.2016, 17:28:35

Prosím o radu,natlacili sme kapustu do súdka,zacala bublať ,myslím že dobre,lebo vody v lavori bolo dosť,sme vody vyliali,z vrchu pod pokrievkou kus premyli,dali novú vodu a nebuble to.......nevieme kde sme urobili chybu....ďakujem za odpoved
anonym avatar
anonym

(duri)

pridané: 14.11.2016, 09:38:26

martina, kapustu ked kysne uz na vrchu nepremyvaj,ty len odober vodu, aby nepretekala cez sudok a nechaj tak kvasit dalej, ked vykysne, po odobrati dolej vychladnutou prevarenou vodou zo solou,kapusta musi byt vzdy zaliata...proces kvasevia bude pokracovat dalej, len nie tak intenzivna, to je v poriadku...
Pripojte sa k diskusii